Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Διαθήκη Χριστόδουλου: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ










Πολύ σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός της σημερινής δημοσίευσης της διαθήκης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, Χριστοδούλου και καλό θα είναι να δοθεί από κάποιους υπευθύνους μια σοβαρή απάντηση.
Όπως θα διαπιστώσετε κάνοντας κλικ στη φωτογραφία από την ιδιόχειρη διαθήκη (που αλιεύσαμε από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων RNN), αυτή φέρει ως ημερομηνία σύνταξης την 15η Μαϊου 2007. Πώς εξηγείται, όμως, αυτό; Αφού ο μακαριστός εισήχθη -για πρώτη φορά- στο νοσοκομείο "Αρεταίειον" το Σάββατο 10 Ιουνίου 2007; Δηλαδή, έναν ολόκληρο μήνα μετά. Ως γνωστόν, την ημέρα εκείνη ο μακαριστός επρόκειτο να αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προσκεκλημένος του εκεί Πατριάρχη, Θεοδώρου, προκειμένου να παραστεί και να συλλειτουργήσει στα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Νικολάου, ως και στα εγκαίνια της αποκατασταθείσης Πατριαρχικής Επιτροπείας, όπως προκύπτει και από το χρονικό που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Όπως γράφει, μάλιστα, "Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, που δεν μπόρεσε, για λόγους υγείας, να παραβρεθή στις περίλαμπρες αυτές εορταστικές και Λειτουργικές εκδηλώσεις, εξεδήλωσε ευγνώμονες ευχαριστίες για την στήριξη που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας".
Οι μόνες απαντήσεις που μπορούν, νομίμως, να δοθούν είναι ότι:
  1. Είτε ο μακαριστός έγραψε λάθος ημερομηνία,
  2. Είτε γνώριζε κάτι από πριν.

Διαφορετικά, βασίμως, τίθενται άλλου είδους ερωτήματα...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην σας κανει εντυπωση η ημερομηνία. Κατ'αρχήν, λέει επάνω ότι ακυρώνει προηγούμενο συμπληρωμα. Έπειτα, όλοι οι δημόσιοι άνδρες είθισται να κάνουν διαθήκη, ώστε αν συμβή κάτι άσχημο, να μην υπάρξουν μπλεξίματα και προστριβές. Ακόμα και άνθρωποι που ταξιδεύουν πολύ είθισται να κάνουν διαθήκη. Μήν σας φαίνεται περιέργο.

Unknown είπε...

Αγαπητή Αλίκη, δεν θα μας έκανε τέτοια εντύπωση εάν η διαθήκη δεν έφερε ημερομηνία μόλις λίγων ημερών πριν εισαχθεί ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο νοσοκομείο.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

πλεον δεν εχει καμια σημασια...Καμια ομως...

mmexer είπε...

πραγματικά πλέον δεν έχει ουσία...
Στο πολύ παπαδολόι το ΄ριξες τελευταία. Να το προσέξεις αυτό :)