Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ: ΜΕΛΙΝΑ-ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ 10/3/1994 MEGA, ΕΡΤ/ΕΤ-1

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Είναι Πέμπτη 10 Μαρτίου 1994, όλοι οι δρόμοι της Αθήνας είναι πλημμυρισμένοι από ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης και μόρφωσης, προκειμένου να συνοδεύσουν τη ΜΕΛΙΝΑ τους στην τελευταία της κατοικία στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Η κηδεία της τελείται με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού και η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλλεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας με επικεφαλής τον παιδικό φίλο της και πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου.  Παρίστανται διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Γάλλος τ. υπουργός Πολιτισμού και αγαπημένος φίλος της, Ζακ Λαγκ, ο οποίος στον επικήδειο την αποκάλεσε "ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΛΟΓΑ".
Καθ' όλη τη διαδρομή από την Μητρόπολη έως το Α' Νεκροταφείο το πλήθος ξέσπαγε, κυριολεκτικά, σε εκδηλώσεις σπαραγμού και οδύνης.  Πέρασαν αρκετές ώρες ώστε η πομπή να φθάσει και να πραγματοποιηθεί η ταφή.  Ανάμεσα στο πλήθος, πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ διακρίνονται αγκαλιασμένοι και συντετριμμένοι πάνω από τον οικογενειακό τάφο.
Τα ρεπορτάζ και τα πλάνα προέρχονται από MEGA και ΕΡΤ/ΕΤ-1, που παρουσιάζει και ένα ρεπορτάζ του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, σε εκδήλωση που έγινε στη μνήμη της

Δεν υπάρχουν σχόλια: