Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Καμπάνα στον ΕΔΟΕΑΠ

 Copy & Paste: http://www.typologies.gr/
ΕΔΟΕΑΠ
Πρόστιμο-χαστούκι 5000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ, επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αφήνοντας ανοικτό και ζήτημα ποινικής και αστικής ευθύνης για μέλη της διοίκησης του, για πρωτοφανή κα καθ’ υποτροπή παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε συνδυασμό με παρακρατήσεις επικουρήσεων μελών του, καθώς και συνδρομών της ΕΣΗΕΑ.
Αυτό αποκαλύπτεται παραμονές των αρχαιρεσιών για τη νέα διοίκηση με υποψηφίους, πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς ιστορίας σε βάρος των μελών-μετόχων.
Πρόκειται για την απόφαση 189/ 30-12-2014, την οποία ή διοίκηση του οργανισμού έχει κρύψει από τους μετόχους-μέλη και η οποία εκδόθηκε, επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ προκλητικά και με αποφάσεις που ελαμβάνοντο κατά πλειοψηφία αρνήθηκε να εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση (51/2014) για το ίδιο θέμα.

Με πρωτοφανείς χειρισμούς, στους οποίους δεν φαίνεται να είναι αμέτοχοι και υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ, του τομέα ασφάλισης, όπως και ο γενικός διευθυντής.
 -φακέλωσαν 1760 μετόχους (δημοσιογράφους και διοικητικούς) δημιουργώντας, παρόλο ότι απαγορεύεται, αρχείο φορολογικών στοιχείων, υφαρπάζοντας όπως καταγγέλθηκε, την συναίνεση τους.
-παρακράτησαν επί 14 μήνες κατά παράβαση του καταστατικού το οποίο αποτελεί νόμο και το απαγορεύει, τις επικουρήσεις όσων αρνήθηκαν  μέχρι τέλους να δεχτούν το φακέλωμα και τους  επεβλήθη όπως αναφέρει και η απόφαση τιμωρητική διαδικασία τους κράτησαν δηλαδή τα λεφτά τους.
Από τον Μάιο του 2014 και παρά την έκδοση της πρώτης απόφασης, στις επανειλημμένες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ψήφιζαν υπέρ εφαρμογής της απόφασης της Αρχής που δικαίωνε τους συναδέλφους και υπέρ της καταβολής των συντάξεων τους, ο απερχόμενος πρόεδρος Π. Σόμπολος και τα μέλη του ΔΣ Π. Χριστοδουλίδου και Γ. Αγγέλης.
Τα πρακτικά όμως του ΔΣ από τις συνεδριάσεις αυτές, παρά τα εξώδικα και τις εισαγγελικές παραγγελίες δεν κατατέθηκαν στην ΑΠΔ και δεν δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους η στην ΕΣΗΕΑ. Προφανώς επειδή οι υπόλοιποι ήταν υπέρ της παρακράτησης των συντάξεων και διατήρησης του παρανόμου αρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: