Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΣΚΑΪ ΑΛΙΚΗ "24 ΩΡΕΣ ΣΕ 90 ΛΕΠΤΑ"/1996

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, λίγο διάστημα πριν μάθει για την αρρώστια που την τρώει καθημερινά, στις 6 Μαρτίου 1996, βρίσκεται στο studio του ΣΚΑΪ TV και δίνει ΖΩΝΤΑΝΑ μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή "24 ΩΡΕΣ σε 90 ΛΕΠΤΑ" και τον δημοσιογράφο ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, τον οποίο τιμούσε με την πολύχρονη  φιλία της. Η προβολή της εκπομπής επαναλήφθηκε την ημέρα που έφυγε από την ζωή, στις 23 Ιουλίου 1996.
Μαζί της ...τα παιδιά της και συγκεκριμένα τα παιδιά της χορωδίας του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ, τα οποία συμμετείχαν στην παράσταση "Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ" που έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη τρεις μέρες μετά και η ΑΛΙΚΗ την είχε αφιερώσει στη μνήμη της τελευταίας Ελληνίδας θεάς ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή ξεκινά συνομιλώντας για την ΜΕΛΙΝΑ... ενώ αποστομώνει τηλεθεάτρια που παρεμβαίνει τηλεφωνικώς για να θίξει την μνήμη της.
Το συγκλονιστικότερο όλων είναι η τηλεφωνική παρέμβαση γυναίκας καρκινοπαθούς, στην οποία η ΑΛΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να την ΣΤΗΡΙΞΕΙ, όχι όμως δημοσίως.
Επίσης, μιλά ο τότε γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού, και σημερινός (2015) υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΥΠΑΛΔΟΣ. 
Πρόκειται, ίσως, για την προτελευταία συνέντευξη της ΑΛΙΚΗΣ, αφού η τελευταία δόθηκε στις 9 Μαρτίου 1996 στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και στα τελευταία λεπτά δηλώνει ξανά πολύ κουρασμένη, επιθυμώντας μετά την Θεσσαλονίκη να ξεκουραστεί και να φύγει ...για ένα χρόνο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: