Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ, ένα “πραξικόπημα” που προχωρά βήμα το βήμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΔΟΕΑΠ Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σήμερα, Πέμπτη, συγκλήθηκε το Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ για να συγκροτηθεί, εκλέγοντας Προεδρείο.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι, το “πραξικόπημα” που άρχισε με την παράτυπη σύγκλησή του από τον εκπρόσωπο της ΕΠΗΕΑ, συνεχίστηκε, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει, με την επόμενη “πράξη”: ο εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ επελέγη με 4 ψήφους ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για πρώτη φορά στα 47 χρόνια της λειτουργίας του Ταμείου, ενώ η πλειοψηφούσα εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ υποστηρίχθηκε μόνο από τα τρία από τα πέντε μέλη της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του Ταμείου.
Αυτή ήταν η δεύτερη πράξη του “πραξικοπήματος” που μένει να συμπληρωθεί από τις επόμενες, που έρχονται και αφορούν στη συμπλήρωση του Προεδρείου με τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, του Ταμία και του Προέδρου ΤΥΠ.
Είναι προφανές πλέον ότι η εξαρχής προσπάθεια, αφενός να περάσει ο έλεγχος του Ταμείου στην ηγετική ομάδα της ΕΠΗΕΑ και αφετέρου να αποκλειστεί η “αριστερή” Χριστοδουλίδου, προχωρά βήμα το βήμα.
Στόχος είναι να αναιρεθεί η πολιτική που παλέψαμε στην προηγούμενη θητεία μας ενάντια στις περικοπές σαν “στρατηγική” επιβίωσης του Ταμείου και που έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε οι υπογράφοντες αυτή την ανακοίνωση στη νέα διετία της παρουσίας μας στη διοίκηση του Ταμείου.
Οι επόμενες “πράξεις” του πραξικοπήματος, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενάντια στη θέληση των συναδέλφων (όπως αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα), οδηγούν στην εγκαθίδρυση “μνημονιακών σωτήρων” στη διοίκηση του Οργανισμού.
Αλλωστε, αυτό ομολογεί ανοιχτά, με τον πλέον κυνικό τρόπο, η “πλειοψηφία των έξι” που διαμορφώθηκε αμέσως μετά τις εκλογές και η οποία αμφισβήτησε έμπρακτα τα ισχύοντα εδώ και 47 χρόνια για τη συγκρότηση του Προεδρείου.
Δηλώνουμε ότι, όπως το κάναμε δύο χρόνια τώρα, θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων του ΕΔΟΕΑΠ (εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων), υπερασπίζοντας τον Οργανισμό ενάντια σε κάθε προσπάθεια να ακυρώσουν τον χαρακτήρα του όπως αυτός που παλεύουμε να είναι: ένα Αυτοδιοίκητο Ταμείο Αλληλεγγύης εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων που θα συνεχίσει να στηρίζει την Επικούρηση και την Υγεία των μελών του, μακριά από τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Με εκτίμηση στην εντολή των συναδέλφων μας,
Πόπη Χριστοδουλίδου, Γιάννης Αγγέλης,
Κώστας Ντελέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια: