Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η διαπλοκή δεν αντιπολιτεύεται, εκβιάζει…

Copy & Paste by  mediatvnews • 
Της Μ.Παπαχριστούδη στο Hot Doc
Η τρομοκρατία και ο πανικός, που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί των διαπλεκόμενων εκδοτικών συγκροτημάτων, έχει πλέον ελάχιστη επιρροή. Κι αυτό φαίνεται στον τηλεοπτικό αέρα, στις (δήθεν) ενημερωτικές εκπομπές και συζητήσεις, όπου παρουσιαστές- τηλεδημοσιολόγοι, φέροντες στο λόγο τους θέσεις ποικίλων ορατών και αόρατων αφεντικών, συνομιλούν με πολιτικούς, «υπαλληλίσκους» – φερέφωνα ξένων δυνάμεων ή πολιτικούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκπομπές όπως του Γ. Πρετεντέρη ή των εκπομπών ΣΚΑΙ με τον Μπ. Παπαδημητριού σε ρόλο Μουεζίνη των τραπεζικών συμφερόντων, έχουν καταποντιστεί στις μετρήσεις τηλεθέασης.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί φυσικά και δεν ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για τα ποσοστά τηλεθέασης των εν λόγω εκπομπών και παρουσιαστών. Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το δίπολο mediaκής και πολιτικής εξουσίας, η διαπλοκή δεν νοιάζεται καν αν αποκαλύπτει τον κύριο στόχο της. Τα media σήμερα εκβιάζουν απροκάλυπτα την κυβέρνηση, σε προέκταση και την ελληνική κοινωνία, για να επιβάλλουν τις λύσεις που αυτά θέλουν και προωθούν. Δεν μιλάμε για έναν απλό πόλεμο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που διακηρύσσει πως θα βάλει τάξη στο mediaκό παιχνίδι και θα επιβάλει τους κανόνες με ένα νέο νόμο για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Πρόκειται για κάτι πολύ βαθύτερο και σημαντικότερο.

Τα media, ως κυρίαρχος πόλος στο τρίπολο της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, χωμένα ως το λαιμό στη διαφθορά και τη διαπλοκή με επιχειρηματίες, συμβούλους, τράπεζες, Δημόσιο και πολιτικούς υπαλλήλους των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν ενδιαφέρονται να το παίξουν αντιπολίτευση και να πουλήσουν αντικυβερνητισμό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν και στοχεύουν, μέσα από τις απόλυτα ελεγχόμενες εκπομπές και τους διπλά ελεγχόμενους δημοσιολόγους του τηλεοπτικού αέρα, να κατευθύνουν την κυβέρνηση σε μια διαφορετική πολιτική: αυτή που θέλουν οι ξένοι δανειστές, οι «γκάγκστερ» με τα γκρίζα κουστούμια.
Για να το καταφέρουν αυτό, επιδίδονται σε κάθε μορφής εκβιασμό. Μεμονωμένα σε πολιτικά πρόσωπα (Κατρούγκαλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου), συνολικά σε όλη την κυβέρνηση. Και φυσικά, χρησιμοποιούν την κοινωνία, την οποία εξωθούν σε πληροφοριακή σχιζοφρένεια.
Και να το δείτε, αν, ό μη γένοιτο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συρθεί στο άρμα των δανειστών, τα ίδια media θα γίνουν… φιλοκυβερνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: