Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Εκεί που η Ζωή βλέπει δέσμευση για συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, το Μαξίμου βλέπει θεσμική δυσαρμονία

Copy & Paste: http://www.koutipandoras.gr
Επιθετική στάση αναμονής φαίνεται πως κρατά προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην έντονη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου τόσο ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές όσο και ως προς τη διαδικασία ψήφισης των προαπαιτουμένων. Η διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη "θεσμική δυσαρμονία που προκαλεί η στάση της Προέδρου της Βουλής είναι χαρακτηριστική αυτής της επιθετικής στάσης αναμονής.
Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη ζωή Κωνσταντοπούλου που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στη πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την άποψη πως η -κατά τα άλλα σεβαστή- επιλογή της να διαφοροποιείται από τη συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει συνιστά θεσμική δυσαρμονία.
Λίγο νωρίτερα, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε τονίσει πως με τον Αλέξη Τσίπρα τους συνδέει η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού καθώς και η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, "που πολλοί θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται". Η πρόεδρος της Βουλής είπε στους δημοσικογράφους πως κατέθεσε προτάσεις στον πρωθυπουργό και γενικά θέλησε να επικοινωνήσει για τη σχέση της με τον πρωθυπουργό μια εικόνα συντρόφων που στην παρούσα συγκυρία διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: