Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Σε παράσταση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στον ΕΔΟΕΑΠ προχώρησαν τη Δευτέρα 27 Ιούλη δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με αφορμή τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους του Οργανισμού.
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ - απόντος του προέδρου Βαγγέλη Τάτση - με τον γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκο Καρούτζο και τον ταμία Τάσο Παπαϊωάννου πληροφορήθηκε ότι στις αρχές Αυγούστου ο Οργανισμός θα ανακοινώσει πότε θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις, χωρίς ταυτόχρονα τα μέλη της Διοίκησης να δεσμεύονται σε συγκεκριμένη ημερομηνία, που κατά δήλωσή τους «δεν θα είναι πολύ αργά».
Παρομοίως, τα μέλη της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ δεν δεσμεύθηκαν, πέραν των αορίστων υποσχέσεων, ότι το ζήτημα με τη μη καταβολή των συντάξεων δεν θα ανακύψει και τους επόμενους μήνες και πάει λέγοντας...
Επιστρατεύοντας το περιβόητο, πλέον, «επιχείρημα» της «κοινωνικής ευαισθησίας» (κάνοντας δηλαδή χάρη σε εργαζόμενους που επί χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους), είπαν ότι οι επικουρικές συντάξεις καταβλήθηκαν στους ανάπηρους, ενώ έχουν καλυφθεί και τα έξοδα διαφόρων ιατρικών αναγκών των ασφαλισμένων.
Επικαλούμενοι ορισμένες ατασθαλίες εις βάρος του ΕΔΟΕΑΠ από μικρό αριθμό μελών του - περιπτώσεις που αρνούνται να αποκαλύψουν λόγω «προσωπικών δεδομένων», όπως ισχυρίστηκαν - προσπαθούν να αποκρύψουν τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων του Οργανισμού που παρέδωσαν τα αποθεματικά του στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με κορύφωση το «κούρεμα» των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ με το PSI.
Στην επισήμανση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ότι και προ τριμήνου το κύριο ταμείο Ασφάλισης των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ - ΜΜΕ παρέδωσε χρήματα των ασφαλισμένων, προκειμένου να αποπληρωθούν δόσεις του ΔΝΤ, η απάντηση ήταν πως «τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ΔΝΤ, αλλά στην κυβέρνηση!».
Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχουν καταβληθεί από εργοδότες, επικαλέσθηκαν τις πτωχεύσεις διαφόρων εταιρειών, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν στην παρατήρηση ότι μπορεί οι εταιρείες να πτώχευσαν, τα αφεντικά τους όμως όχι.
Εν κατακλείδι, τα μέλη της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επικαλούμενα νομικά και τεχνικά εμπόδια, από τους κάθε φορά υπουργούς που «ενημερώνονται» ως προς την «ταυτοποίηση» των οφειλών της εργοδοσίας, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μείνει ο κλάδος ακίνητος, τη στιγμή που απαιτείται γενικός συναγερμός και κινητοποίηση.
«Μνημονιακοί» και τέως «αντιμνημονιακοί», συνδιαχειριστές περιμένουν επίσης την καταστροφή του ΕΔΟΕΑΠ με την κατάργηση απ' ό,τι φαίνεται άμεσα - βάσει της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ - του αγγελιόσημου (η εργοδοτική εισφορά που καταστρατηγείται από τους εργοδότες), δηλώνοντας ότι «αν καταργηθεί, θα το μελετήσουμε!».
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους σε νέα κινητοποίηση στον ΕΔΟΕΑΠ, την Τετάρτη στις 11 π.μ., ώρα που θα συνεδριάσει το ΔΣ του Οργανισμού.
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: