Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τεχνικοί Τηλεόρασης προς Alpha TV για ατομικές συμβάσεις: ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2015                                                   Αρ. Πρωτ.:  2085
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ ALPHA
Μετά το τελεσίγραφο της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA προς τους εργαζόμενούς του, για την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε άμεσα συνέλευση των τεχνικών του σταθμού.
Η συνέλευση, στην οποία  παρευρέθηκαν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι τεχνικοί που ήταν εντός Αθηνών, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να απορρίψει το τελεσίγραφο της διοίκησης!!!
Επίσης όλοι οι τεχνικοί του σταθμού δηλώνουν έτοιμοι να συνταχθούν μαζί με τους συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά και διοικητικούς, αν και εκείνοι αποφασίσουν να τηρήσουν την ίδια στάση, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με κάθε τρόπο.Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. υπενθυμίζει στην διοίκηση του ALPHA πως είναι σε ισχύ η Δ.Α. που όχι μόνο καθορίζει τις κατώτατες μισθολογικές απολαβές αλλά και  που προασπίζει τις ανώτερες, μέσω του ΑΡΘΡΟΥ 13. Η συγκεκριμένη κίνηση λοιπόν είναι παράνομη, η οποιαδήποτε υπογραφή είναι άκυρη και το σωματείο μας θα κινηθεί νομικά για την προάσπιση των μελών του.
Επίσης υπενθυμίζουμε στη Διοίκηση πως κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που είχαμε προ ημερών για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας, έγιναν αυστηρές συστάσεις από τον ίδιο τον Υπουργό για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό των Διαιτητικών Αποφάσεων.
Και εφόσον η εργοδοσία του ALPHA  στην ίδια συνάντηση παραδέχθηκε πως μια τέτοια υπογραφή είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και επιπροσθέτως ο νομικός εκπρόσωπος του σταθμού έσκιζε τα … ιμάτιά του δηλώνοντας πως ουδέποτε πιέστηκε ή τρομοκρατήθηκε εργαζόμενος του σταθμού στο παρελθόν για οποιαδήποτε τέτοιου είδους υπογραφή, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης, είτε με προσωπικά τηλεφωνήματα, είτε με… «δωματιάκια», είτε και με την… «φιλική» προτροπή ακόμα, προϊσταμένων ή διευθυντών ευκόλως αποδεικνύεται!!!
Μην τολμήσετε λοιπόν  να προβείτε σε τέτοιες πρακτικές διότι  θα βρεθείτε απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στα θεσμικά όργανα της πολιτείας για την εργασία, αλλά και αυτόματα θα θέσετε
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!!
ΥΓ   Όσο για τις οικονομικές δυσκολίες που διατείνεστε πως έχει ο σταθμός σας, στη διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. είχατε την ευκαιρία και προσκομίσατε όλα σας τα στοιχεία. Αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη Δ.Α. που προστατεύει ανώτερες αποδοχές!!!
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ!!!
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!!
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: