Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Με κόμματα που στηρίζουν μνημόνια δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. Μετά τη συνάντηση με Μεϊμαράκη

Copy & Paste: http://news.in.gr
Λαφαζάνης: Με κόμματα που στηρίζουν μνημόνια δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίαςΑθήνα
Οι διαφορές μας με κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια και έχουν εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές είναι στρατηγικές, ως εκ τούτου με κόμματα που στηρίζουν μνημόνια δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση με τον Βαγγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε πως από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση και σημείωσε πως η επόμενη Βουλή θα είναι αντιμνημονιακή, «όχι 'μαϊμού', αλλά συνεπής».
Δήλωσε πως θα λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα εξαντλήσει το τριήμερο σε επαφές, καθώς δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, αλλά για ουσιαστικό θέμα, ενώ άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την παρέδωσε αμέσως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης θα παραλάβει την εντολή τη Δευτέρα, αφού την παραδώσει ο κ. Μεϊμαράκης, και θα την παραδώσει την Πέμπτη.
Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την απόφασή του να πάει «αυγουστιάτικα σε εκλογές εξπρές» σημειώνοντας πως πρόκειται για αντιδημοκρατική νοοτροπία που δείχνει φόβο στην ενημέρωση του λαού.
Είναι πικρά γελασμένοι, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.
Μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: