Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΝΤΕΛΙΡΙΟΥΜ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Copy & Pastehttp://iskra.gr
(Πεμ. 29/10/15 - 13:30)
ΡΗΞΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ- ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΝΕΟΙ ΦΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ
Ενώ συνεχίζεται υπό τα απαθή βλέμματα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΗΕ, η τραγωδία των προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου τουλάχιστον 11 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 40 αγνοούνται ύστερα από τα νέα ναυάγια του τελευταίου 24ωρου, το ντελίριουμ της ξενοφοβίας και νεοαποικιακής αντίληψης αποκτά πρωτόγνωρες διαστάσεις στην Ευρώπη. Ύστερα από τρεις άγονες συνόδους κορυφής μέσα σε ένα μήνα, γενικεύεται ο ακήρυκτος “πόλεμος” όλων εναντίον όλων, καθώς το ένα μετά το άλλο, τα κράτη- μέλη της Ένωσης υψώνουν φράκτες εναντίον των “ανεπιθύμητων” προσφύγων, αναθέτουν στο στρατό την προστασία των συνόρων και απειλούν να ακυρώσουν κάθε μετακίνηση, αποκαλύπτοντας το πραγματικό, απάνθρωπο πρόσωπο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στον αντίποδα κάθε αρχής αλληλεγγύης.
Η ΕΕ δίπλα στους οικονομικούς “φράχτες” Βορρά – Νότου στο εσωτερικό της, υψώνει τώρα και γενικευμένους συνοριακούς φράχτες ανάμεσα στα κράτη μέλη της ενάντια στους πρόσφυγες, τους οποίους η ίδια, μαζί με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κυρίως τις ΗΠΑ, προκάλεσε.

Η οικονομική κρίση από τη μία, η φυλακή της ευρωζώνης από την άλλη και οι πολιτικές της λιτότητας και τώρα η μεγάλη τραγωδία του προσφυγικού, μπορεί να οδηγήσουν, αν δεν οδηγούν σε σιγουριά σε βέβαιη κατάρρευση της ευρωζώνης και της ίδιας της ΕΕ, κάτι που μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα και οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ δεν μπορούν να αντιληφθούν.
Μέχρι πρότινος, ο δεξιός εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εμφανιζόταν ως το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε. για τις ξενόφοβες πολιτικές του, ύστερα από την απόφασή του να υψώσει Τείχη στα σύνορα με Σερβία και Κροατία. Σήμερα, τείνει να αναδειχθεί σε πρότυπο προς μίμηση από τις αξιοσέβαστες, υποτίθεται, κυβερνήσεις των γειτόνων και εταίρων του. Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ- Λάιτνερ απείλησε ανοιχτά ότι η χώρα της θα υψώσει και αυτή τείχος στα σύνορα με τη Σλοβενία, για να αποτρέψει τις μεταναστευτικές ροές. Η Μικλ- Λάιντερ ανήκει στο συντηρητικό κόμμα OVP, τον ελάσσονα εταίρο του κυβερνώντος συνασπισμού, όπου ηγεμονεύουν οι σοσιαλιστές του καγκελάριου Φάιμαν, γεγονός ενδεικτικό για τις διαστάσεις που έχει πάρει η ξενοφοβία στην Ευρώπη. 
Ανάλογη ατμόσφαιρα επικρατεί στη Γερμανία, όπου το ακροδεξιό, ρατσιστικό κίνημα PEGIDA εξαπλώνεται με μορφή χιονοστιβάδας, ασκώντας ισχυρή πίεση στη βάση της Χριστιανοδημοκρατίας. Αντιμέτωπη με τη συνεχή πτώση της δημοτικότητάς της και με το ενδεχόμενο ανταρσίας στην κοινοβουλευτική της ομάδα, η κυβέρνηση Μέρκελ σκληραίνει από μέρα σε μέρα τη στάση της. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος κατηγόρησε την Αυστρία ότι περιμένει κάθε μέρα να πέσει η νύχτα για να αφήσει να περάσουν “στη ζούλα” πρόσφυγες προς τη Γερμανία και απαίτησε τον τερματισμό αυτής της κατάστασης.
Η κυβέρνηση Τσίπρα δέσμια μιας υποτελούς στάσης “προτεκτοράτου” το μόνο που πράττει είναι να ακολουθεί και να παρακολουθεί, εκτός τόπου και χρόνου, άβουλη τα κελεύσματα της Γερμανίας. Η στάση Τσίπρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ήταν επιεικώς απαράδεκτη, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο θύμα των πολιτικών της ΕΕ στο προσφυγικό, παρά το γεγονός ότι το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε νεκροτομείο ψυχών και παρά τον κίνδυνο η Ελλάδα να αποσυντεθεί το επόμενο διάστημα, εάν δεν έχει δοθεί μια δημοκρατική και θετική ανθρωπιστική λύση στο προσφυγικό πρόβλημα τόσο στην πηγή του, με επίκεντρο τη Συρία, όσο και στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις του.
Για να τερματισθεί αυτή η κατάσταση, που αποτελεί τραγωδία για τους πρόσφυγες και όνειδος για την Ευρώπη, απαιτείται επειγόντως μια ριζική αλλαγή πολιτικής με βασικούς άξονες:
-Τον τερματισμό του συριακού, εμφυλίου πολέμου με τη συνεργασία όλων των μεγάλων διεθνών και περιφερειακών δυνάμεων, ώστε ο συριακός λαός να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, μακριά από ξένες επεμβάσεις και επιδιαιτησίες.
-Την απορρόφηση των προσφύγων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με ποσοστώσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας- μέλους.
-Την κάλυψη των αναγκαίων πόρων που πρέπει να διατεθούν από την Ε.Ε. αλλά και από τον ΟΗΕ, με τη μερίδα του λέοντος να πέφτει στις μεγάλες δυνάμεις, που έχουν και τις περισσότερες δυνατότητες, αλλά και τις μεγαλύτερες ευθύνες για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή και την αποσταθεροποίηση κρατών, που διόγκωσε το προσφυγικό πρόβλημα. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ:
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΨΥΧΩΝ
Η ΕΕ καταρρέει κάτω από το βάρος των απάνθρωπων πολιτικών που ακολουθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης και της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα.
Μετά τους οικονομικούς αποικιοκρατικούς φράκτες ανάμεσα στις πλούσιες και φτωχές χώρες στο εσωτερικό της ΕΕ, υψώνονται τώρα ανάμεσα στα κράτη μέλη της και βάρβαροι συνοριακοί φράκτες για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες.
Αυτή η ΕΕ των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, της λιτότητας, των μνημονίων και της ακροδεξιάς
αντίδρασης, δεν έχει κανένα μέλλον.
Είναι ντροπή αυτές τις ώρες υπό τα απαθή βλέμματα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της γραφειοκρατίας του ΟΗΕ, να μετατρέπεται καθημερινά το Αιγαίο σε νεκροταφείο ψυχών.
Η κυβέρνηση, αντί να ακολουθεί άφωνη και δουλοπρεπώς τις γερμανικές υποδείξεις και πολιτικές, οφείλει να αναλάβει στο πλαίσιο της ΕΕ δυναμικές και ενεργητικές πρωτοβουλίες που θα αποβλέπουν:
- στη δημοκρατική σταθεροποίηση της Συρίας και της Μ. Ανατολής για να ανακοπεί το κύμα των προσφύγων,
- στην δίκαιη κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ και ευρύτερα, χωρίς φράκτες και ξενοφοβικές πολιτικές,
- στην ανεύρεση ικανών κονδυλίων από ΕΕ και ΟΗΕ, κυρίως από τις πλούσιες χώρες, για τη στήριξη των χωρών υποδοχής, τη στήριξη προσφύγων και την ασφάλεια τους.
Γραφείο Τύπου
29/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: