Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Άλλο ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τα νερά της Λέσβου. Κατά χιλιάδες φτάνουν οι πρόσφυγες

Copy & Pastehttp://news.in.gr
Άλλο ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τα νερά της Λέσβου
Ένα από τα παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά
έπειτα από ναυάγιο στα μέσα Οκτωβρίου 
(Φωτογραφία:  ΑΠΕ)
Μυτιλήνη
Aκόμα μία σορός νεκρού παιδιού εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου από το Λιμενικό Σώμα ανοικτά της ακτής Αυλάκι στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου.
Άγνωστο είναι από ποιο ναυάγιο σκάφους με επιβαίνοντες πρόσφυγες προέρχεται αλλά, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, εικάζεται ότι προέρχεται από πρόσφατο συμβάν.
Εν τω μεταξύ, από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες σκάφη σε όλο το μήκος της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου αποβιβάζουν μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν στο νησί περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι.
Η κατάσταση, πάντως, στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτονώνεται σταδιακά. Την Παρασκευή αναχώρησαν από τη Λέσβο με κατεύθυνση τον Πειραιά και την Καβάλα, με έξι τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων, περίπου 7.500 άτομα.
Το Σάββατο αναχώρησαν τρία πλοία με 3.000 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μέχρι το βράδυ με άλλα δυο πλοία θα αναχωρήσουν περί τις 3.500.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης προσφύγων
Την ίδια ώρα, η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πρόσφυγες και μετανάστες. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση του τμήματος συνοριακής φύλαξης Τυχερού της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων μελών της οργάνωσης, ενός 37χρονου υπηκόου Πακιστάν και τριών ημεδαπών, ηλικίας 28, 49 και 60 ετών.
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον 37χρονο στην εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου. Λίγο μετά ο 37χρονος εγκατέλειψε το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και προσπάθησε πεζός να διαφύγει της σύλληψης.
Στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο του διακινητή, οι αστυνομικοί εντόπισαν 12 σύρους πρόσφυγες, τους οποίους μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικού ποσού που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 37χρονος, μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε δομημένη και διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και σκοπό τη μεταφορά προσφύγων.
Διευθύνοντα ρόλο στην οργάνωση είχε ο 49χρονος, ο οποίος αφού ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, καθοδηγούσε τους άλλους τρεις δράστες στο σημείο παραλαβής.
Στη συνέχεια ο 49χρονος μαζί με δύο από τα μέλη της οργάνωσης, επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν από το όχημα που μετέφερε τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και πλαστογραφία. Στην επιχείρηση συμμετείχε και το αστυνομικό τμήμα Γενισέας της διεύθυνσης αστυνομίας Ξάνθης, καθώς κάποιοι εκ των διακινητών συνελήφθησαν σε χωριό της περιοχής ευθύνης τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: