Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους

Copy & Paste: http://tvxs.gr/news
Από την κατάθεση του Π.Καμμένου για το θέμα, στις 14/7/2015,
ενώπιον του Α'βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ
Στον εισαγγελέα εστάλη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που αφορά ατασθαλίες στην επικοινωνιακή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την περίοδο 2012 - 2014.Το πόρισμα παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 
Την περίοδο 2012 - 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος επικοινωνίας ανήλθε στα 9.762.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβασιοποιήθηκαν 4.575.000 ευρώ και τελικά πληρώθηκαν 3.026.000 ευρώ.
Οι πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος ήταν από το ΕΣΠΑ, ίδιους πόρους και μετατροπή χρήσης ενός μέρους του δανείου, που είχε ληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την πανδημία της γρίπης, ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Οι εκστρατείες ενημέρωσης αφορούσαν την καμπάνια για την πρόληψη κατά του καρκίνου, προγραμματική δράση για την εποχική γρίπη, καμπάνια για την ορθή χρήση αντιβιοτικών, προώθηση γενοσήμων φαρμάκων και ενημερωτική εκστρατεία κατά του HIV.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παύλος Πολάκης, για τον καρκίνο και τα γενόσημα το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε αρμοδιότητα να διεξάγει τις συγκεκριμένες καμπάνιες, ενώ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε ότι υπάρχουν ευθύνες μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και των πολιτικών διοικήσεων του υπουργείου Υγείας τη συγκεκριμένη περίοδο. Ο πειθαρχικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημείωσε πάντως ότι δεν υπάρχει κλίμα συλλογικής ενοχοποίησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζοντας ότι «υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό και υπάλληλοι ευσυνείδητοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: