Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Τρ. 22/12/15 – 12:28)
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ COSCO!
Iskra: ΚΙΝΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
---000_peiraias-limani
Σε… φιάσκο εξελίσσεται η απαράδεκτη διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ κρατάει στο «σκοτάδι» πόσες προσφορές κατατέθηκαν, την Δευτέρα, και από ποιες εταιρείες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 21/12, οπότε είχε λήξει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την αγορά των μετοχών του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση τεσσάρωνμόλιςγραμμών, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016 με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι… προσφορές που κατατέθηκαν ήταν η εξής μία, της…. Cosco.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλοςσχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε τα εξής:
«Επιβεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα, Η μη ανακοίνωση του πόσες και ποιες προσφορές κατατέθηκαν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου δείχνει ότι έχουμε νομικό και πολιτικό πραξικόπημα. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια ξεπουλήματος του ΟΛΠ θα οδηγηθεί στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά με νέους αγώνες».
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΕΚΧΩΡΗΣΉΣ ΤΟΥΣ
Χτες (21/12), ημέρα κατάθεσης στο Λονδίνο, των δεσμευτικών προσφορών για την εκχώρηση του ΟΛΠ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία 24ωρη απεργία της ΟΜΥΛΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ καθώς και απεργιακές συγκεντρώσεις των απεργών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αντιπροσωπεία των απεργών με την παρουσία εκπροσώπων της ΛΑΕ και του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής τουΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα και του ζήτησαν να ακυρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, γιατί με αυτό τον τρόπο τα δύο αυτά λιμάνια μετατρέπονται σε μονοπώλια συμφερόντων ξένων κρατικών επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αλλά και της εθνικής κυριαρχίας και ότι ούτε οι πιο υποτελείς αποικίες δεν εκποιούσαν σε ιδιωτικά συμφέροντα τα λιμάνια στρατηγικής σημασίας.
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι προωθεί τον διαγωνισμό ξεπουλήματος των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, γιατί αυτή είναι η ξεκάθαρη εντολή που έλαβε από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου και στην επισήμανση ότι θα του αναζητηθούν και προσωπικά όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες απάντησε ότι η κυβέρνηση θα του νομιμοποιήσει την υπογραφή με κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης από τη Βουλή!!!
Στη συγκέντρωση των απεργών στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεία στην πορεία που πραγματοποίησαν προς τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη που συνοδευόταν από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκο,  τη Μαρία Μπόλαρη, τη Λία Φράγκου, τον Τάσο Μαυρόπουλο και πολλά μέλη του πολιτικού συμβουλίου της.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Ξεπούλημα χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης την πώληση του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με ένα εθνικό έγκλημα, ίσως το μεγαλύτερο που έχει γίνει στη χώρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑ.Ε., ο οποίος ήταν παρών στην κινητοποίηση των λιμενεργατών ενάντια στην πώληση, όταν ξεπουλάς το λιμάνι του Πειραιά ξεπουλάς την Ελλάδα γιατί είναι η μεγάλη πόρτα της Ελλάδας προς τον έξω κόσμο.
«Ο Αλέξης τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπατούν τον ελληνικό λαό, τον κοροϊδεύουν και τον εμπαίζουν. Είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά και αυτήν την ώρα κατατίθενται προσφορές για το ξεπούλημα του λιμανιού», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα σε όλη την ευρύτερη ζώνη του Πειραιά και «οι πολίτες να πουν τη γνώμη τους αν θέλουν να πωληθεί το λιμάνι ή όχι», γιατί «δεν μπορεί η κυβέρνηση να κινείται ερήμην των πολιτών και εναντίον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: