Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ψηφίζουμε "Όχι" στις κάλπες την Κυριακή

Ένα μεγάλο Όχι. Ο Μίκης Θεοδωράκης για το δημοψήφισμα

Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.
Ζήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί.
Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το σύστημα εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς: της εργασίας, της μόρφωσης, της ανάπτυξης, του εμπορίου, της παραγωγής, του Πολιτισμού.
Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα τους κρίσιμους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εθνικής μας άμυνας.

Θ. Δρίτσας: Tην προσπάθεια ακύρωσης του δημοψηφίσματος δεν την αντέχει η δημοκρατική μας παράδοση

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://left.gr
"Την προσπάθεια να ακυρωθεί το δημοψήφισμα δεν την αντέχει η δημοκρατική μας παράδοση" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. 
"Αυτή η κυβέρνηση είχε πάρει εντολή στις 25 Γενάρη να παλέψει και να αντιμετωπίσει απίστευτες δυσκολίες" ανέφερε ο κ. Δρίτσας, για να συμπληρώσει, όμως, ότι "αυτές τις στιγμές δοκιμάζονται οι πάντες". Όπως υποστήριξε, έχει σχηματιστεί ένα μπλοκ της ανίερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, τους οποίους κάλεσε "να πουν αν υποστηρίζουν τις προτάσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ και την πολιτική τους -και αν θεωρούν ότι έρχεται Αρμαγεδώνας να στηρίξουν το αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος". "Το ζήτησε η κυβέρνηση. Το υποστήριξε κανείς;" αναρωτήθηκε ο κ. Δρίστας.

Κατά μέτωπο αντεπίθεση της Ζωής στην απροκάλυπτη μαύρη προπαγάνδα των ξενόδουλων συμφερόντων μέσα στο γήπεδο της ...ναυαρχίδας του ΣΚΑΙ(video)

Copy & Paste: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
«Λιώμα» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Κοσιώνη και την μνημονική επιχειρηματολογία της
«Λιώμα» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου Την Κοσιώνης και την προσπάθεια της να υπερασπιστεί την μνημονική πολιτική. Και ήταν αναμενόμενο. Η δημοσιολόγος του Αλαφούζου δεν διαθέτει ούτε την προκλητικότητα του Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάτμπης) ούτε την αναίδεια του Πρετεντέρη αλλά ούτε και την καμουφλαρισμένη «ουδετερότητα» του Τσίμα οπότε ήταν σαν να έριχνε ζαριές με τον αντίπαλο παίχτη να διαθέτει «γεμάτα» ζάρια. Το «ξεπουπούλιασμα» πήρε την μορφή πανωλεθρίας, φτάνοντας στο σημείο να δυσκολεύεται να ψελλίσει έστω και το παραμικρό αντεπιχείρημα μπροστά στον καταιγιστικό, τεκμηριωμένο, λόγο της προέδρου της βουλής.

VIDEO: ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αυτός ο κωμικός(;) άνθρωπος που όλη η ΕΥΡΩΠΗ αναρωτιέται τι πίνει και δεν της δίνει, είχε το ΘΡΑΣΟΣ απόψε να ζητήσει από τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας να ΥΠΟΚΥΨΕΙ και να ζητήσει από τον ΛΑΟ του να ψηφίσει ΝΑΙ την Κυριακή. Η απάντηση από το Μαξίμου: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΧΙ, το ίδιο και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Αλ. Τσίπρας στην ΕΡΤ: Τα τελεσίγραφα επιστρέφονται από τους λαούς (βίντεο)

Βροντερό ΟΧΙ σε ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα

Όλα τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα
Το δημοψήφισμα (λατ. referendum) είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος.
Δημοψηφίσματα διοργανώνονται συνήθως για σημαντικά ζητήματα, όπως για την υιοθέτηση νέου Συντάγματος, την επικύρωση νέας Συνθήκης, κ.λπ.
Σε πολλές χώρες τα δημοψηφίσματα αποτελούν συνήθη πρακτική, διοργανώνονται εύκολα, με πρόταση βουλευτών ή συλλογή υπογραφών, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Ανάρπαστα τα (μαύρα) «Νέα» για το άρθρο του Βενιζέλου

Ο ΔΟΛ και σήμερα ένα βήμα μπροστά
(στον πανικό)! 
Το «Συγκρότημα» είναι ο πρωταθλητής της κινδυνολογίας. Ποτέ, καμιά έκδοση δεν ξεπέρασε τον ΔΟΛ σε μηνύματα, άρθρα, ειδήσεις και πρωτοσέλιδα εσχατολογίας. Πάντα ήταν ένα βήμα μπροστά από τους άλλους – κάποτε και ολόκληρα χιλιόμετρα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σήμερα. Οι πάντες – οι πάντες, όμως – αναγγέλλουν το κλείσιμο των τραπεζών για μία εβδομάδα, αλλά τα «Νέα» το προχωρούν βάζοντας το ερώτημα «Πότε θα ανοίξουν οι Τράπεζες» και από κάτω έχουν σε ενέσιμη ενδοφλέβια μορφή τον νέο πανικό στην πιο βελτιωμένη έκδοση της ημέρας: «Φόβοι για λουκέτο και μετά την επόμενη Δευτέρα». Δεύτερο (και τελευταίο!) θέμα, σε κυρίαρχο «μπαλκόνι», το άρθρο του Ανύπαρκτου πολιτικά. Ο αμοραλισμός του Τύπου στο απόγειό του. 
Υστερόγραφο 1: Στο Βήμα και στα Νέα – θυμόσαστε φυσικά – εναλλάσσονται εδώ και πέντε.. μήνες τα χρώματα: από το βαθύ μπλε στο βαθύ κόκκινο (του γλειψίματος) και από το βαθύ κόκκινο ξανά στο βαθύ μπλε. Σήμερα κυριαρχεί το μαύρο. Και δεν είναι το μαύρο της θλίψης και της απελπισίας – της δικής τους απελπισίας για το μέλλον τους. Είναι βαθύτατα πολιτικό αυτό το βαθύ μαύρο.
Υστερόγραφο 2: Αναμένονται ουρές στα περίπτερα για να αγοράσουν τα Νέα λόγω του άρθρου του Ανύπαρκτου, ΠΡΩΗΝ αρχηγού.
- από το harddog

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ της 5ης Ιουλίου 2015

Η ...υπογραφή!

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα τη Δευτέρα στο Λονδίνο. Κατά της λιτότητας

Copy & Paste: http://news.in.gr
Αθήνα
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.
Η συγκέντρωση κατά της λιτότητας θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας).

Tο ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της ΖΩΗΣ - Δευτέρα 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Copy & Paste: http://left.gr
"Να τους σταματήσουμε με το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας - της Δημοκρατίας - της Ζωής" είναι το σύνθημα της μεγάλης συγκέντρωσης που καλείται στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ.

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη προσβλέπει στο ΟΧΙ αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού (βίντεο)

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Οι Podemos διαδηλώνουν για το «Όχι» στη Μαδρίτη

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό στη Μαδρίτη καλούν σήμερα οι Podemos.  «Tο μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια του λαού της. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύης μας στον ελληνικό λαό», αναφέρει το tweet του καλέσματος.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Αλέξης Τσίπρας: "Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε κυρίαρχα και υπεύθυνα" (video)

Ο ΕΛΛΗΝΙΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΙ (NEIN)

Αλ. Τσίπρας: ΟΧΙ στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών: Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

Copy & Paste:  http://left.gr
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σε διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα θέσει το τελικό κείμενο συμφωνίας σε δημοψήφισμα το οποίο θα γίνει την επόμενη Κυριακή.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την προτεινόμενη συμφωνία ως "συνέχεια του Μνημονίου" και κάλεσε τον ελληνικό λαό να απαντήσει κυρίαρχα και με περήφανια. "Στον αυταρχισμό και στη λιτότητα να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα και Δημοκρατία¨είπε χαρακτηριστικά. Το Σάββατο θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε ο λαός «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».
Ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπούργου:
Ελληνίδες Έλληνες,

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ: Ο ΕΔΟΕΑΠ περικόπτει τις αποζημιώσεις για αμοιβές ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ-ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ!!!

                 26 Ιουνίου 2015
Ανακοίνωση
"Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι"!
Το νέο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από τρεις μήνες έκλεισε, πράγματι μία καλή συμφωνία με ένα διαγνωστικό κέντρο (έστω κι αν έχει λίγα υποκαταστήματα). Είχε όμως προηγουμένως καταφέρει με την αμέλεια και την αδιαφορία του, να  διακόψει  την σύμβαση με το Ταμείο, ένα απαραίτητο για τα μέλη - μετόχους, ιδιωτικό νοσοκομείο. Καθώς επίσης  και να παρουσιαστεί πρόβλημα (που ευτυχώς λύθηκε προς το παρόν) και με ένα μεγάλο διαγνωστικό κέντρο. Αλλά, η φάκα στην προχτεσινή συνεδρίαση, είχε και… τυράκι.
 Η Επιτροπή ΤΥΠ ζήτησε από τις υπηρεσίες να βάλουν νέα τιμή ΕΔΟΕΑΠ (την χαμηλή των συμβεβλημένων) – μετά και από την διακοπή σύμβασης με το μεγάλο νοσοκομείο – για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία και κλινικές.
 Αποτέλεσμα, οι τιμές, με τις οποίες θα αποζημιώνει ο ΕΔΟΕΑΠ τον ασφαλισμένο για
 χειρουργούς, αναισθησιολόγους κ.α. κατέβηκαν αρκετά και επομένως, πρόκειται για περικοπή, για μετακύλιση μέρους του κόστους στον ασφαλισμένο ή αν προτιμάτε για «εξοικονόμηση»
όπως την χαρακτήρισε, ο ταμίας του ΔΣ.

Τη Δευτέρα και πάλι η ΕΡΤ-3 (που δεν έκλεισε ποτέ) στις οθόνες μας

Τσίπρας: Όχι σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα [ΒΙΝΤΕΟ]. Μήνυμα


Copy & Paste: http://tvxs.gr/news
«Όχι σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκαλεί κυβερνητικό συμβούλιο για το απόγευμα.
Η δήλωση του πρωθυπουργού
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των λαών της Ευρώπης  και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού».

Είναι το facebook, ηλίθιε (και όχι ο Αρκάς)...

Copy & Paste: http://www.koutipandoras.gr Πηγή: efsyn.gr
To ζήτημα δεν είναι (τόσο) πολιτικό όσο της (αρρωστημένης) χρήσης του facebook στην Ελλάδα. Χωρίς να λησμονούμε την αυξημένη ευαισθησία του σπουδαίου Αρκά!
Είναι το... άρρωστο στην Ελλάδα, έτσι όπως λειτουργεί, facebook. Με τα τρολ, με τις άθλιες αναφορές, με τα κακοήθη σχόλια κ.ο.κ. Μικρή σημασία έχει τι έλεγε το σκίτσο του Αρκά, από τη στιγμή που ήταν πολιτικής υφής έτσι όπως είναι οξυμένα τα πάθη στην Ελλάδα, θα αντιμετώπιζε ορυμαγδό αρνητικών κι επιθετικών σχολίων. Και από τις δύο πλευρές (αναλόγως ποια θα σατίριζε κάθε φορά).

ΕΔΟΕΑΠ: Μία αλήθεια και ...πολλά ψέματα πίσω από τις πλάτες των μελών/μετόχων του. Γιατί;

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μία αλήθεια και ...πολλά ψέματα πίσω από τις πλάτες των μελών/μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ.
 Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ενα πρωτοφανές “παιχνίδι”
παραπληροφόρησης σε βάρος των μελών του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφων – διοικητικών υπαλλήλων,συνταξιούχων και εργαζόμενων στον Οργανισμό, ενώ, την ίδια στιγμή οργιάζει ενα βρωμερό κύμα κατασυκοφάντησης εναντίον των μελών του Συμβουλίου, που αντιδρούν στις πραξικοπηματικές ενέργειες του προεδρείου του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Εδω και πολλούς μήνες – από το 2014 – γνωρίζουμε οτι το έλλειμμα στην ετήσια διαχείριση του Οργανισμού λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εσόδων από το αγγελιόσημο και την δραματική αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να μειωθεί περισσότερο από εκεί που έχει φτάσει (περί τα 15 εκ. ευρω).
Ήδη το έλλειμμα έχει μειωθεί από τον προηγούμενο χρόνο κατα 45%, αλλά όσο τα έσοδα του Οργανισμού δεν αυξάνονται, τόσο το έλλειμμα θα εξαντλεί τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως και έγινε.
Το προεδρείο του νέου Συμβουλίου έφερε για απόφαση στην προτελευταία Συνεδρίαση – και μάλιστα απαίτησε να είναι ομόφωνη (!) η απόφαση - πρόταση για άμεση ρευστοποίηση μέρους των αποθεματικών, που αφορά στα δύο αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού, τα μοναδικά “κερδοφόρα” στοιχεία από το αποθεματικό μας, με την δικαιολογία οτι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς στο τέλος του μήνα.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Βουλή: Στα 9 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΓΛΚ

Copy & Paste: http://news.in.gr
Βουλή: Στα 9 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές από τον Α' Παγκόσμιο ΠόλεμοΑθήνα
Σε 9 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές έναντι της Ελλάδας, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών (Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) που συνέταξε την Έκθεση για τον «Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο».
Όπως ενημέρωσε η Γ.Χαλούλου, που ερευνά εκ μέρους του ΓΛΚ το αρχείο σχετικά με τις οφειλές της Γερμανίας από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οφειλή εκτιμάται σε σχεδόν 486 εκατ., ήτοι σε σημερινές τιμές 9 δισ. ευρώ, σε σημερινές τιμές. Το ποσό αυτό, αντιστοιχεί στο 0,4% των συνολικών επανορθώσεων που θα έδινε η Γερμανία, μετά την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σε 37 δόσεις και δυνητικά ακόμα 22 δόσεις (εφόσον δηλαδή η γερμανική οικονομία ευημερούσε).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Νέα σημαία-έμβλημα για την Ε.Ε.

Οι λομπίστες προτείνουν ανατροπή Τσίπρα!

Copy & Paste by 
πετερσον
Αμερικανικό Ινσιτούτο προτείνει… ανατροπή καθεστώτος, γράφει σήμερα η ιστοσελίδα του info-war, κομμάτι που αναδημοσιεύουμε κι εμείς παρακάτω. Αξίζει επιπλέον επισήμανσης πως το εν λόγω Ινστιτούτο, όπως και δεκάδες άλλες ομάδες λομπιστών σε ΗΠΑ και Ε.Ε, αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να …συμβουλεύουν τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς και μεμονωμένους πολιτικούς. Τα περιβόητα αυτά thinκ tank που υποτίθεται πως έχουν επιστημονικό προσωπικό και γνωρίζουν άριστα τις εσωτερικές καταστάσεις και συνθήκες κάθε χώρας την οποία αναλαμβάνουν να αναλύσουν, είναι βασική πηγή πληροφόρησης των κυβερνήσεων στην Ε.Ε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μ.Θεοδωράκης: Όταν πιέζεις έναν λαό, αυτός κάποτε ξεσηκώνεται. Συνέντευξη στη FAZ

Copy & Paste: http://news.in.gr
Μ.Θεοδωράκης: Όταν πιέζεις έναν λαό, αυτός κάποτε ξεσηκώνεταιΒερολίνο, Γερμανία
«Όταν ασκείς πίεση σε έναν λαό, τότε αυτός κάποτε ξεσηκώνεται», δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στέλνοντας το μήνυμα στους δανειστές και καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του».
«Η Ευρώπη, η οποία διευθύνεται από το χρήμα, μου φαίνεται εν τω μεταξύ σαν μια τεράστια αράχνη και ο καθένας ο οποίος πέφτει στα δίχτυα της είναι χαμένος. Εμείς οι Έλληνες έχουμε καταφέρει πολλά» τονίζει ο διάσημος συνθέτης και προσθέτει: «Από την αρχαιότητα είναι έτσι: η προδοσία ήρθε συχνά από μέσα. Οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης τα υπέγραψαν όλα, πούλησαν τα ελληνικά ασημικά και μας είπαν ότι ο Σόιμπλε είναι ο αρχηγός. Τώρα εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να τα πάρει πίσω. Ελπίζω ότι δεν θα πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του».

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ενταλμα σύλληψης του επιχειρηματία Α. Μεταξά για φοροδιαφυγή

Copy & Paste: http://www.ert.gr
Ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία, γόνου της οικογένειας βιομηχάνων στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, ‘Αγγελου Μεταξά εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του, για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: "Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές... του Άη-Γιάννη, αχ πόσα ξέρεις και μου λες... πού 'χουν πεθάνει..."


Copy & Paste: https://el.wikipedia.org
Στις 24 του μήνα έχουμε την γενέθλια εορτή του Αϊ-Γιάννη του Πρόδρομου«Τ’ Αϊ-Γιαννιού του Λαμπαδάρη», εξ ου και το όνομα που δίνεται στον Ιούνιο «Αϊ-γιαννίτης» ή«Αγιογιαννίτης». Η γιορτή του είναι ταυτισμένη με δύο κύκλους εθίμων: με τον Κλήδονα αλλά και με τις φωτιές που ανάβονται την παραμονή της εορτής, απ' όπου προέρχονται και οι προσωνυμίες «Φανιστής» και «Ριζικάρης», αλλά και «Ριγανάς» επειδή εκείνη την ημέρα μάζευαν ρίγανη.
Αν και τα έθιμα αυτά της υπαίθρου, που τα κρατούσε ζωντανά στην πόλη η «γειτονιά», σιγά-σιγά λησμονιούνται, οι παλαιότεροι δεν μπορούν να ξεχάσουν τις παιδικές αναμνήσεις και τα πηδήματα πάνω από τις φωτιές τ’ Αϊ-Γιάννη. Αναμνήσεις που αναβιώνουν κάθε φορά που ακούγονται τραγούδια όπως εκείνο του Λευτέρη Παπαδόπουλου για ‘κείνο το Σάββατο κι απόβραδο στην Αριστοτέλους που «φωτιές ανάβανε στους απάνω δρόμους/ τ' Αϊ-Γιάννη θα 'τανε θαρρώ’.» Ή εκείνο το άλλο του Μάνου Ελευθερίου«Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές,/ του Άη Γιάννη/ Αχ πόσα τέτοια ξέρεις και μού λες/ που ‘χουν πεθάνει;»

Μελίνα για ...πάντα! 30 χρόνια από την πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: "ΑΘΗΝΑ 1985"

Copy & Paste: https://www.facebook.com/melinamercouriofficial
Η έννοια της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνελήφθη ως ένας τρόπος αλληλοπροσέγγισης των Ευρωπαίων κατοίκων και ξεκίνησε τον Ιουνίο του 1985 από το Συμβούλιο Υπουργών με πρωτοβουλία της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη. Πρώτη Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα ανακηρύχθηκε η Αθήνα το 1985. Από τότε, η πρωτοβουλία έχει καταστεί όλο και περισσότερο επιτυχής μεταξύ των Ευρωπαίων κατοίκων και έχει αποκτήσει έναν αυξανόμενο πολιτιστικό και κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο με τους πολυάριθμους επισκέπτες που έχει προσελκύσει.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Για την... καλή τύχη της χώρας ο επίτιμος της ΝΔ στο "Μένουμε Ευρώπη" (βίντεο)

Copy & Paste: http://left.gr
Στην "ακομμάτιστη" συγκέντρωση στο Σύνταγμα παρευρέθηκε και ο επιτίμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. "Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δεν είναι κομματική, δεν είναι διχαστική, είναι ενωτική", δήλωσε στις κάμερες.

Τα κερδοφόρα ομόλογα “σπάει” η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Copy & Paste by  
etapΤην τελευταία πηγή εσόδων τελειώνει η πλειοψηφία του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με την απόφαση της να “σπάσει” τα δυο κερδοφόρα αμοιβαία κεφάλαια του οργανισμού που είναι τοποθετημένα σε ευρωπαϊκούς τίτλους (ομόλογα και μετοχές). Η απόφαση της πλειοψηφίας ελήφθη μέσα σε έντονο πανικό ενόψει της γενικής συνέλευσης του οργανισμού στις 30 Ιουνίου, με συμφωνία εκπροσώπων της ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ που έχουν το προεδρείο, με πρόσχημα ότι δεν θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις 24 του μήνα. Όταν οι ίδιοι ακριβώς ζητάνε δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων! Με δεδομένο ότι στις επόμενες μέρες θα μπει στα ταμεία του ΕΔΟΕΑΠ η νέα δόση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από το αγγελιόσημο ύψους 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, είναι απορίας άξια η πρεμούρα της πλειοψηφίας του ΔΣ να σπάσει τα κερδοφόρα και τα μόνα που φέρνουν, λίγα μεν έσοδα δε, στον οργανισμό.
Τα δυο ομόλογα, σύμφωνα με την απόφαση θα φέρουν στον ΕΔΟΕΑΠ 2,5 εκατ. ευρώ. Και μετά θα μείνουν μόνο οι ζημιές και η παύση πληρωμών… Στην απόφαση αυτή εναντιώθηκαν με επιμονή οι τρεις σύμβουλοι της μειοψηφίας Γιάννης Αγγέλης, Κώστας Ντελέζος και Πόπη Χριστοδουλίδου που σημείωσαν ότι θα υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις από το αγγελιόσημο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ενώ εκκρεμεί και η υλοποίηση της δέσμευσης Στρατούλη πως το ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα δώσει προκαταβολή στον οργανισμό υγείας δημοσιογράφων και υπαλλήλων 10 εκατ. ευρώ. Η παράταξη διοικητικών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ περιέργως δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Για "δημοσιογραφική" λάσπη και δημοσιοποίηση ιατρικών απορρήτων καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα το ΕΟΔ της ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα
Τηλ.: 3675 440 Fax: 3675 530
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Αρ. πρωτ. 247 / 18.06.15
Ανακοίνωση
 Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας με αφορμή της πρόσφατες εκλογές, καταδικάζει φαινόμενα λασπολογίας και κατασυκοφάντησης μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων των οποίων η θεσμική τους ιδιότητα, πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται.
Η προστασία των μελών των δικαιοδοτικών οργάνων είναι προϋπόθεση για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΟΔ καταγγέλλει τον συν. Νίκο Καρούτζο, γενικό γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ, που με αναρτήσεις του στο “Facebook”, μεταξύ άλλων:
α) Διατυπώνει καταγγελίες για μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, που δήθεν εξαπάτησαν τον ΕΔΟΕΑΠ, με σκοπό τη γενική λασπολογία.
β) Διαστρεβλώνει πειθαρχικές αποφάσεις που ενώ είναι καταδικαστικές, τις εμφανίζει ως αθωωτικές, με σκοπό να εξοργίζει συναδέλφους κατά μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
Επίσης, καταγγέλλει τη συν. Ελένη Σπανοπούλου, η οποία με ανάλογη ανάρτησή της στο “Facebook”, μεταξύ άλλων:
α) Κατασυκοφαντεί, διασύρει και εξυβρίζει μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, προβάλλοντας ψευδή στοιχεία σε βάρος τους.
β) Ακόμη δεν διστάζει να αποκαλύψει απόρρητα ιατρικά δεδομένα μελών που μετέχουν στα Πειθαρχικά Συμβούλια και είναι ασφαλισμένα στον ΕΔΟΕΑΠ, περιφρονώντας τον Νόμο και τη Δεοντολογία.
Και είναι βασικό θέμα για τον ΕΔΟΕΑΠ, η απροκάλυπτη διαρροή τέτοιων στοιχείων από τον φάκελο υγείας του κάθε μέλους, χωρίς την επιβαλλόμενη προστασία.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ

Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας ΕΣΗΕΑ για καταγγελίες Ρουμελιώτη περί χρηματισμού δημοσιογράφων

                           Ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα
Τηλ.: 3675 440 Fax: 3675 530
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Αρ. πρωτ. 246 / 18.06.15
 Ανακοίνωση
Με αφορμή τις καταγγελίες του Παν. Ρουμελιώτη για εμπλοκή ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων σε μηχανισμούς παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, μετά την συμμετοχή τους σε σεμινάρια του ΔΝΤ, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνει τα εξής:
1. Πάγια και αμετακίνητη θέση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας είναι η καταδίκη και ο στιγματισμός οποιουδήποτε δημοσιογράφου ενέχεται σε περιπτώσεις χρηματισμού, με στόχο την παραπλάνηση του κοινωνικού συνόλου.
2. Παράλληλα αποκρούει ανεύθυνες και σκόπιμες καταγγελίες που χωρίς στοιχεία, επιχειρούν να διασύρουν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και την αναπαραγωγή τους από μερίδα των ΜΜΕ.
3. Το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα διερευνήσει σε βάθος το σοβαρό αυτό ζήτημα.
 Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ