Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μουζάλας: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης πρέπει πλέον να υλοποιηθεί. Υπολογισμοί για 50-70.0000 εγκλωβισμένους

Copy & Paste: http://news.in.gr
Μουζάλας: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης πρέπει πλέον να υλοποιηθεί
Αθήνα
Στη διαβεβαίωση ότι οι χώροι που προετοιμάζονται για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας είναι χώροι έκτακτης ανάγκης και όχι κανονικοί χώροι φιλοξενίας, προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο Mega. Όπως τόνισε, έχει δημιουργηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο δυστυχώς πρέπει να εφαρμοστεί και έχει ενημερωθεί σχετικά η ΕΕ.
«Είχαμε υπολογισμό να χτίσουμε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Στη Μακεδονία θα έχουμε 4 hot spots (τα δύο εκ των οποίων σε Κιλκίς & Διαβατά). Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο πλέον πρέπει να υλοποιηθεί. Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα κινηθεί πιο γρήγορα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Κάνοντας λόγο για ενιαίο σχέδιο, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι υπολογίζεται, βάσει των μελετών που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις, ότι θα εγκλωβιστούν 50.000 - 70.000 άνθρωποι στη χώρα, μέσα στον επόμενο μήνα. «Σήμερα είμαστε στις 22.000 εγκλωβισμένων ανθρώπων στη χώρα μας. Φτιάχνουμε χώρους έκτακτης ανάγκης -ούτε καν φιλοξενίας- με σκηνές σε γήπεδα κλπ« είπε.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε πάντως ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα αποχωρήσει μέσω του προγράμματος οικειοθελούς επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Εκτίμησε επίσης ότι με την εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ ότι δεν θα διέρχονται 5.000 πρόσφυγες την ημέρα από την Τουρκία, και έτσι θα περιοριστούν οι ροές στο 70%.
Ο ίδιος διέψευσε σενάρια που τον ήθελαν προ παραίτησης, σημειώνοντας πως την ώρα της φημολογούμενης αυτής παραίτησης του, ήταν σε σκάφος της ακτοφυλακής με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: