Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τροπολογία για παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων ΕΡΤ και ΑΠΕ. Τι αναφέρεται αναλυτικά

Copy & Paste: http://news.in.gr
Τροπολογία για παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων ΕΡΤ και ΑΠΕΑθήνα
Τροπολογία που ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και δίνει τη δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση.
Ειδικότερα η τροπολογία ορίζει ότι: 
  • Γραμματείς Επικοινωνίας Α της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) και Επικοινωνίας θα μπορούν να προΐστανται σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β Τάξης.
  • Μειώνεται από επτά σε πέντε ο αριθμός των μελών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ),  ενώ στις αρμοδιότητες που έχει το ΕΚΟΜΕ προστίθεται η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποθήκευση του προγράμματος που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια.
Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα κριτήρια για παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολή όσων εργάζονται στην ΓΓΕΕ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ της δήλωσης για την παράλληλη απασχόληση
Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάθεσή τους στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι, οι διοικητική υπάλληλοι και ειδικοί επιστήμονες της ΓΓΕΕ, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό πάνω από 14 χρόνια και μιλούν κινέζικα και αραβικά
Οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού επί τέσσερα έτη μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: