Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δρίτσας: Δεν αποκλείεται να φτάσουν πλοία με πρόσφυγες και στη Θεσσαλονίκη

Copy & Paste: http://www.enikos.gr
Δρίτσας: Δεν αποκλείεται να φτάσουν πλοία με πρόσφυγες και στη ΘεσσαλονίκηΤο ενδεχόμενο να φτάσουν πλοία με πρόσφυγες και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επόμενο χρονικό διάστημα άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM". Διευκρίνισε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό».
Ο κ. Δρίτσας είπε ότι σε συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρείες, για το επόμενο τριήμερο, τα τρία πλοία που πραγματοποιούν τα δρομολόγια με προορισμό τον Πειραιά, θα παραμείνουν προσωρινά στα λιμάνια της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου.
«Θα διαμείνουν μέσα στα πλοία ταυτοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες, μία δύο μέρες και μετά θα ξεκινήσουν» υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.
Πρόσθεσε ότι με την ισοκατανομή της ροής των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς τον Πειραιά και την Ειδομένη, η κατάσταση θα καταστεί διαχειρίσιμη ευκολότερα.
«Ο καθένας να αναλάβει ένα μικρό βάρος και η αυτοδιοίκηση και η εκκλησία και η κοινωνία και οι πάντες. Είναι η καλύτερη και η πιο ορθολογική κατεύθυνση για να μπορούμε να έχουμε σωστή διαχείριση» σημείωσε ο κ. Δρίτσας.
Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που υπήρξε η αρνητική και αυθαίρετη εξέλιξη -όπως τη χαρακτήρισε- με την απόφαση των χωρών του Βίζενγκραντ και της Αυστρίας, η ελληνική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να προσαρμόσει τα σχέδιά της, προκειμένου να μην συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων στα σύνορα με την Ειδομένη.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δεν είναι η δημιουργία μεγάλων κέντρων μετεγκατάστασης, αλλά η διασπορά των προσφύγων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν τα νέα κέντρα μετεγκατάστασης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: