Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Άγρια βασανιστήρια από τους Σκοπιανούς καταγγέλλει Αφγανός: Με έκαψαν στο πρόσωπο

Copy & Paste: http://mignatiou.com
Τον άγριο ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ κατήγγειλε Αφγανός. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣΞυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ κατήγγειλε Αφγανός ο οποίος προσπάθησε, μαζί με την οικογένειά του, χθες το απόγευμα, να μπει στη γειτονική χώρα, διασχίζοντας έναν χείμαρρο κοντά στο χωριό Χαμηλό.
«Είχαμε ανάψει φωτιά μαζί με την οικογένειά μου και όταν μας πλησίασαν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ ζητώντας μας να φύγουμε, με έκαψαν στο πρόσωπο με ένα ξύλο και με χτύπησαν», είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι απελπιστική, με χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν μέσα στις λάσπες και να προσπαθούν, με όποιο τρόπο μπορούν, να προστατευθούν από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση. Οι περισσότεροι συνεχίζουν να ελπίζουν ότι η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ θα ανοίξει, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην επικείμενη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας. 
Ήδη, πάντως, εκατοντάδες στρέφονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να ενταχθούν σ΄ αυτό ως τη μοναδική νόμιμη λύση για να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες. Νατάσα Καραθάνου,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ειδομένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: