Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σάλος από τις δηλώσεις Μπαλαούρα - Τι λέει το Μαξίμου

Copy & Paste: http://www.newsit.gr
Σάλος από τις δηλώσεις Μπαλαούρα - Τι λέει το ΜαξίμουΣάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα στα Παραπολιτικά 90,1 ο οποίος συνειδητά είπε ότι δεν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, όταν ρωτήθηκε από το Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα της ονομασίας.
Η κυβέρνηση προς το παρόν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr απαντά ότι «Είναι γνωστή και εκπεφρασμένη η θέση της!»
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».
Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».
«Το ζήτημα είναι τριτεύων ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.
Για τις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει είπε: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα», προφανώς αναφερόμενος στο νέο κομματικό σχηματισμό που δημιουργείται υπο τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Τάκη Μπαλτάκο.
Διαφώνησε τέλος με την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί των επενδυτών Σύρων προσφύγων λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: