Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε την "Πλεύση Ελευθερίας" - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤ
Copy & Paste: http://www.enikos.gr
Το νέο πολιτικό σχηματισμό «Πλεύση Ελευθερίας» παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Χυτήριο» το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη και η Ραχήλ Μακρή.

«Ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν. Έναν αγώνα απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της και συνέχισε:
«Λέμε όχι στη μνημονιακή δεσποτεία, την ευρωγραφειοκρατία, τη χρεοκρατία, την τραπεζοκρατία, τα συμφέροντα και τις ολιγαρχίες. Λέμε όχι στη διαπλοκή, τους νομισματικούς εκβιασμούς, την τραπεζική τρομοκρατία και τη μιντιακή προπαγάνδα». 
«Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από ιστορικές κοινωνικές μάχες, που διαπότισαν τη διαδρομή των λαών προς την ελευθερία. Παλεύουμε για την απελευθέρωσή μας από το μνημονιακό καθεστώς και τις συνθήκες αμφισβήτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας» υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:
«Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και την ανάκτηση της δημοκρατικής, της λαϊκής και της εθνικής κυριαρχίας. Παλεύουμε για ισότητα, ισονομία, ισοπολιτεία, εξάλειψη των διακρίσεων, εξάλειψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας. Παλεύουμε για την ακύρωση κάθε διάταξης που εκτρέφει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ατιμωρησία, όπως ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Για μια Βουλή ανοιχτή στους πολίτες, για πλήρη διαχωρισμό και αυτοτέλεια των δημοκρατικών λειτουργιών, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».
«Παλεύουμε για την αλληλεγγύη των λαών και των κοινωνιών, ως βασικό στοιχείο ευημερίας της ανθρωπότητας. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, μόνον αν παλέψουμε πολύ, πολλές και πολλοί» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Η Πλεύση Ελευθερίας φιλοδοξεί να εκφράσει μια κοινωνία που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν. Θέλει να ενσαρκώσει και όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε έναν και κάθε μια που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους στόχους μας.
Η Πλεύση Ελευθερίας θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου.
Δημιουργούμε την Πλεύση Ελευθερίας για να ανατρέψουμε συνολικά το μνημονιακό καθεστώς και διεκδικούμε δημοκρατικά την διακυβέρνηση» τόνισε και κατέληξε:
«Θέλουμε ένα μέλλον ελευθερίας, χωρίς μνημονιακά δεσμά, χωρίς τοποτηρητές, επιτηρητές και επόπτες. Χωρίς τρόικα, κουαρτέτο ή οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα που σφετερίζεται τη δημοκρατική εκπροσώπηση του λαού.
Πυξίδα μας η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, η διαγραφή του παράνομου χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: