Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ: Οριστική άρνηση των θιγομένων κατοίκων να προστατέψουν τα σπίτια τους. ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙ

Copy & Paste: http://www.politischios.gr
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής του Ρουκετοπόλεμου. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του Μ. Βουρνού με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του Επιμελητηρίου αποφασίστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να υπάρξει μία τελευταία επικοινωνία του Δημάρχου με τους θιγομένους κατοίκους ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Παρά τις προσπάθειες για αμοιβαίες υποχωρήσεις οι θιγόμενοι κάτοικοι παρέμειναν αμετακίνητοι λέγοντας ότι δεν επιτρέπουν στα συνεργεία του Δήμου να τοποθετήσουν τα προστατευτικά πλέγματα παρά τους κινδύνους που ενέχει η συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» οι κάτοικοι διαμήνυσαν στον Μ. Βουρνού ότι αναλαμβάνουν το ρίσκο και το ενδεχόμενο κόστος της απόφασής τους, επιμένοντας στην αρχική τους στάση.
Από το ρεπορτάζ του «π» προκύπτει ότι τουλάχιστον τα συνεργεία της Παναγίας Ερειθιανής παρά το τεταμένο κλίμα θα ρίξουν ρουκέτες, πιθανά κατά ύψος και από διαφορετική θέση, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με τα σπίτια που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη.
Σήμερα το πρωί πάντως έγινε γνωστό ότι υπήρξε καταγγελία και στην αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου από θιγόμενο κάτοικο, που φωτογράφιζε και πάλι τους Αστυνομικούς ως υπαίτιους για «τη μη εφαρμογή του νόμου».
Η Αστυνομία από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη κίνηση, ενώ ανώτατο στέλεχος σημείωσε ότι το βράδυ του Μ. Σαββάτου στην περιοχή των συνεργείων θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: