Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Συλλυπητήρια μηνύματα των κομμάτων για τον θάνατο του Γ.Αρσένη. «Σημαίνοντας ο ρόλος»

Copy & Paste: http://news.in.gr
Συλλυπητήρια μηνύματα των κομμάτων για τον θάνατο του Γ.ΑρσένηΑθήνα
Ο ρόλος που διαδραμάτισε στη Μεταπολίτευση κυριαρχεί στα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για τον θάνατο του πρώην υπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεράσιμου Αρσένη.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη: 
«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη. Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και διανοούμενος που επί σειρά ετών σημάδεψε με τις ιδέες και το έργο του το σοσιαλιστικό κίνημα, την πολιτική ζωή και την διακυβέρνηση της χώρας μας. Ένας διακεκριμένος επιστήμονας με πλούσια σταδιοδρομία σε Διεθνείς Οργανισμούς. Μα πάνω απ’ όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο. Αφήνει πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη αγώνων, προσφοράς αλλά και θεωρητικής σκέψης, που θα μας συντροφεύουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου όπως και τη θλίψη όλων των πτερύγων της Βουλής για τον χαμό του Γεράσιμου Αρσένη. Ήταν ένας σημαντικός πολιτικός, με όραμα και κοινωνική ευαισθησία, ένας διακεκριμένος επιστήμονας με διεθνή σταδιοδρομία, ένας άνθρωπος με θάρρος και ευγένεια. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε σημαίνων πολιτικός, ακαδημαϊκός, οικονομολόγος. Ανέλαβε κορυφαίες θέσεις ευθύνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και άφησε παντού το στίγμα του. Πιστός στις ιδέες και τις αρχές του δεν δίστασε να συγκρουστεί για αυτές, όποτε το επέβαλε η συνείδησή του. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»
O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη. Ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο της χώρας, που πάντα πολιτεύτηκε με ευπρέπεια.»
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Η απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη μας θλίβει βαθύτατα . Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος. Πορεύτηκε για χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Βαθιά δημοκράτης, μαχητικός, εξέχων ακαδημαϊκός και επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον ελληνικό λαό. Ανυποχώρητος πάντα, υπερασπίστηκε αξίες και οράματα. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, τη Λούκα και την οικογένεια του» κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Το Ποτάμι αναφέρει: «Ο Γεράσιμος Αρσένης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη Μεταπολίτευση.Υπήρξε ακαδημαϊκός που επηρέασε σημαντικά τις αναζητήσεις οικονομολόγων της εποχής του κινήματος των αδεσμεύτων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.»
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε στη Λούκα Κατσέλη και την οικογένειά της συλλυπητήριο τηλεγράφημα, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη του για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη.
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει επίσης τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη, «ενός πολιτικού που άφησε το αποτύπωμα του στην Μεταπολίτευση. Θα θέλαμε να στείλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στην οικογένεια του.»
H ΔΗΜΑΡ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο Γεράσιμος Αρσένης πάλεψε για πολιτικά και συλλογικά οράματα, αλλά και για τις ανυπέρβλητες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Περνά στην ιστορία ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Κορυφαίος οικονομολόγος εργάστηκε στα οικονομικά τμήματα του ΟΟΣΑ και του ΟΗΕ ενώ διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει στην οικογένειά του τη θλίψη της για την απώλειά του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: