Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Προφυλακίστηκε ο Μαρτίνης για τις μίζες. ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 600.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Copy & Paste: http://www.zougla.gr
Προφυλακίστηκε ο Μαρτίνης για τις μίζες
Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος απολογήθηκε μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για μίζα 3,1 εκατ. μάρκων από γερμανική εταιρεία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δύο φορές εμφάνιση στο εποπτικό αστυνομικό τμήμα). «Εγώ δεν έπεισα η γυναίκα μου όμως όπως φαίνεται τα κατάφερε» δήλωσε εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Μαρτίνης, όταν ρωτήθηκε σχετικώς από τους δημοσιογράφους.
«Η εγγύηση είναι υπέρογκη, σύντομα θα ασκήσουμε ένδικα μέσα ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα» είπε ο συνήγορος τους Γιάννης Θωμάς.

Τι είπαν στην απολογία τους
Ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του αρνούνται την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που τους αποδίδεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται πως τα εκατομμύρια που φέρονται να έλαβαν αποτελούν περιουσία της κας Μαρτίνη, την οποία διαχειριζόταν δικηγόρος και ξάδελφός της. 
«Όλα τα ακίνητα είναι φορολογημένα και δηλωμένα» επιμένουν και οι δύο. Το πρόβλημα είναι πως ο δικηγόρος ο οποίος συμμετείχε στη σύμβαση μεταξύ Ντυνάν και Hospitalia, στέλνει τα χρήματα προς την κατεύθυνση λογαριασμών του ζεύγους Μαρτίνη στην Ελβετία. Ο ισχυρισμός τους είναι πως από «σύμπτωση» ο ίδιος δικηγόρος ήταν πληρεξούσιος και διαχειριστής της περιουσίας της κας Μαρτίνη, και της έστειλε τα χρήματα αφού ρευστοποίηση ακίνητη περιουσία της.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρτίνης ισχυρίστηκε πως: «Τα 3,2 εκατομμύρια μάρκα που κατέθεσε η γερμανική εταιρία στον δικηγόρο ήταν η νόμιμη αμοιβή του για τη σύμβαση. Όμως επειδή η οικογένεια του δικηγόρου όφειλε χρήματα από κοινή περιουσία στην κα Μαρτίνη, ο δικηγόρος έστειλε τα χρήματα στο ζευγάρι».
Στην ερώτηση του ανακριτή «γιατί αυτά τα χρήματα κινήθηκαν μέσω έξι λογαριασμών;» ο πρώην πρόεδρος του  Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» απάντησε: «Ήταν υπόδειξη ενός οικονομικού συμβούλου για αποφευχθεί επιπλέον φορολογία».
Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω έξι λογαριασμών για να φτάσουν σε offshore εταιρεία και τελικά να διοχετευτούν στην αγορά αφού με μέρος από αυτά αγοράστηκε ακίνητο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, στο οποίο στεγάζεται μεταξύ άλλων και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ως ενοικιαστής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρέας Μαρτίνης εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ και έπεισε τα μέλη του να ανάψουν το πράσινο φως για να δοθεί το έργο στην γερμανική εταιρία παρά το γεγονός ότι η επίμαχη προσφορά δεν ήταν η πιο οικονομική. Στη συνέχεια , σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποίησε «τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διακίνηση εσόδων προερχόμενων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα». 
Από την έρευνα των δικαστικών Αρχών προέκυψε , κατά το κατηγορητήριο, πως το μαύρο χρήμα πέρασε μέσα από μια πολυδαίδαλη διαδρομή με στόχο να εξαφανιστούν τα ίχνη των πρωταγωνιστών.
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: