Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Απεργίες διαρκείας σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Copy & Paste: http://www.thepressproject.gr
Την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ από την Πέμπτη 26/5 για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων αποφάσισαν το Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών ΟΛΠ ενώ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα δύο λιμάνια το Σάββατο και την Κυριακή
Στην προβλήτα Ι, στο λιμάνι του Πειραιά, που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, δεν θα πραγμαποιούνται καθόλου φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων, ενώ δεν θα λειτουργεί και σταθμός μεταφοράς αυτοκινήτων (car terminal). To ίδιο θα ισχύει και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 
«Η κυβέρνηση προχωράει ολοταχώς στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, παρά τις διαφωνίες των εργαζομένων, αλλά και του συνόλου των κοινωνικών φορέων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Ταυτόχρονα, υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απάντηση στις θέσεις των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, «παρά τη φραστική δέσμευση του πρωθυπουργού»,συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Τα ψέματα τελείωσαν, οι εργαζόμενοι όπως έχουμε από καιρό ξεκάθαρα δηλώσει οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι υπό διαπραγμάτευση», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: