Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Στο Άγιον Όρος ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Copy & Paste: http://www.romfea.gr ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
putin-24Με ιδιαίτερες τιμές έγινε πριν από λίγο δεκτός στις Καρυές του Αγίου Όρους, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλάντιμιρ Πούτιν.
Τον Πρόεδρο της Ρωσίας υποδέχθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέρων Παύλος Λαυρεώτης με Αντιπροσώπους της Ιεράς Επιστασίας.
Στη συνεχεία ο κ. Πούτιν μετέβη στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου εκεί προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί.
Αμέσως μετά τελέστηκε δοξολογία, ενώ τον Πρόεδρο της Ρωσίας προσφώνησε ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος καλωσορίζοντάς τον στο Άγιον Όρος.
putin-1
''Η ειρήνη γύρω μας δοκιμάζεται από την τρομοκρατία, την διάλυση κρατών, τον θρησκευτικό φανατισμό και επιβάλλεται συνεπώς η συνεργασία των φιλειρηνικών λαών με σκοπό την επικράτηση της ειρήνης'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέρων Παύλος.
Ο Πρόεδρος από την πλευρά αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Ρωσίας με το Άγιον Όρος, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη ευλογία της επίσκεψης.
''Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος για όλα αυτά που έχουν κάνει για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και την Ρωσία αλλά και την Αθωνική αδελφότητα για την φιλοξενία'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
putin-2
Ακολούθως ο Πρόεδρος Πούτιν έγινε δεκτός στην Ιερά Κοινότητα, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπή Παυλόπουλου.
Τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρόεδρο Παυλόπουλο προσφώνησε ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.
putin-3Ο Μητροπολίτης Μιλήτου στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Ανήλθειτε εις το Όρος της Θεομήτορος ενσυνειδήτως δια τούτο δεν υποδεχόμεθα Υμάς, Μακαριώτατε και Εξοχώτατε, ως ξένους αλλά ως οικείους της μιας παναμώμου πίστεως ημών, της παμφιλτάτης Ορθοδοξίας''.
Σε άλλο ο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ''Τόσον ο φιλότιμος ελληνικός λαός όσον και ο βαθέως θρησκευόμενος ρωσσικός λαός διακρίνονται δια την προσήλωσιν εις τας αξίας και τας αρχάς τας οποίας παρέλαβον κατά παράδοσιν''.
putin-4''Με δοξολογία Κυρίου υποδεχόμεθα και φιλοξενούμεν το ποθητό Υμών προσκύνημα εις την Μοναστική ταύτην Πολιτείαν. Είναι φυσικό να επιθυμήτε να ιδήτε την εύκλειαν των προγόνων Υμών των εμβαπτισθέντων εις το πανίερον και αρχαίον χωνευτήριον της Ρωμιοσύνης του Άθω'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.putin-5putin-15putin-7putin-8putin-9putin-10putin-11putin-12putin-13putin-14putin-17putin-16putin-26putin-27putin-28putin-29putin-30

Δεν υπάρχουν σχόλια: