Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το Spiegel παρακαλά τους Βρετανούς να μη φύγουν από την ΕΕ. «Please don’t go»

Copy & Paste: http://tvxs.gr
«Please don’t go» λέει σήμερα στους Βρετανούς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel καλώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ στο επικείμενο δημοψήφισμα. 
Με εξώφυλλο τη σημαία της Βρετανίας, το περιοδικό εξηγεί «γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς» σε ένα ειδικό τεύχος αφιερωμένο στη Γηραιά Αλβιόνα. Το αφιέρωμα έκτασης 23 σελίδων παρουσιάζει τα σχετικά ρεπορτάζ και αναλύσεις και στα αγγλικά και στα γερμανικά. 
«Η επιλογή που τίθεται είναι ανάμεσα σε μία στιγμή υπερηφάνειας και σε ένα νέο μέλλον που θα οικοδομήσουμε από κοινού», γράφουν στο κύριο άρθρο τους οι αρχισυντάκτες του Der Spiegel Κλάους Μπρινκμπόιμερ και Φλόριαν Χαρμς.
«Εάν η Βρετανία είναι εύστροφη, θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, διότι θα αναγνωρίσει πως εκείνο που διακυβεύεται είναι το μέλλον της Δύσης», υπογραμμίζουν.
«Εάν η Βρετανία είναι εύστροφη, θα αντιληφθεί πως από μόνη της δεν συγκροτεί μία δύναμη, πως θα χάσει πολλά από ένα ‘ναι’ στο Brexit στις 23 Ιουνίου και θα κερδίσει πολύ λίγα πέραν της φευγαλέας στιγμής (εθνικής) υπερηφάνειας» προσθέτουν. 
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί τη Βρετανία πως το «εντός είναι εντός και το εκτός είναι εκτός», συνεπώς η χώρα δεν πρόκειται να επωφεληθεί από κανένα από τα προνόμια της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς σε περίπτωση εξόδου της. «Η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι μία βαριά απώλεια για την Ευρώπη» τονίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια: