Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ανοίγει η συζήτηση για την ιατρική χρήση της κάνναβης

Copy & Paste: http://www.zougla.gr
Ανοίγει η συζήτηση για την ιατρική χρήση της κάνναβηςΗ συζήτηση για την ιατρική χρήση της κάνναβης αρχίζει, καθώς το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
«Ο ρόλος της Ομάδας Εργασίας είναι συμβουλευτικός και οι εργασίες της έχουν ως στόχο την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας σχετικά με τη χρήση της ιατρικής κάνναβης, τη μελέτη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου καθώς και τη διατύπωση και τεκμηρίωση προτάσεων σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο και τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η ιατρική χρήση σκευασμάτων που περιέχουν κανναβινοειδή», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του.
Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Κατερίνα Αντωνίου, και μέλη της είναι πανεπιστημιακοί, ψυχίατροι, επιστημονικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας και του υπουργού Δικαιοσύνης, νομικοί, μέλη του συλλόγου ασθενών και προϊστάμενοι των Διευθύνσεων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης.
Για το υπουργείο Υγείας, όπως επισημαίνεται, είναι πολιτική προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών επιστημονικά αξιόπιστης και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών, καθώς και η προστασία της Δημόσιας Υγείας.
«Στο ζήτημα της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης υπάρχουν καινούργια επιστημονικά δεδομένα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς τους σκοταδισμούς και τις φοβικότητες του παρελθόντος, με έμφαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στόχος της διεπιστημονικής ομάδας εργασίας είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος και η διαμόρφωση υλοποιήσιμων προτάσεων. Η Ομάδα Εργασίας θα παραδώσει την πρότασή της στον υπουργό Υγείας μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: