Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες από σύγκρουση σκαφών. Φόβοι για αγνοούμενους

Copy & Paste: http://news.in.gr
Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες από σύγκρουση σκαφών
Ασθενοφόρα στο λιμάνι της Πέρδικας
(πηγή φωτ. aeginaportal.gr)
Αθήνα
Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα.
Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδί ετών και άλλοι δύο άνδρες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.
Οι φόβοι για αγνοούμενους δεν επαληθεύτηκαν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη λάντζα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων τα 21 διασώθηκαν. Κάποιοι από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ έξι διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Δύο εκ των τραυματιών είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μία γυναίκα που κατά πληροφορίες ακρωτηριάστηκε στην αριστερή κνήμη, και έναν 16χρονο που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.
5 φωτογραφίες
Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.

Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι (Google Earth / in.gr)
Στο μέσο της διαδρομής, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα. Μέσα σε λίγα λεπτά ανασύρθηκαν νεκροί ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, το παιδί και ένας από τους επιβάτες. Περίπου δύο ώρες μετά εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων και ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού η σορός του τέταρτου θύματος.
Το μοιραίο ταχύπλοο (Φωτ. Γ.Κακούσης)
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το ταχύπλοο, 8 μέτρων, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τη λάντζα. Ο χειριστής του ταχύπλοου, που κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας, δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.
Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: