Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η αλήθεια που πονάει για την ΕΡΤ

Copy & Paste: http://financialcrimesnews.blogspot.gr
Επειδή κάποιοι τολμούν και κατηγορούν για αχαριστία απέναντι στην κυβέρνηση τους ανθρώπους που είναι συνεπείς στον αγώνα ενάντια στο "μαύρο" και τις αξίες αυτού του αγώνα, ας θυμίσουμε κάποια πράγματα.
Την ΕΡΤ την άνοιξαν όσες και όσοι πεισματικά έμειναν στα κτίρια και λειτουργούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση καθώς και η αλληλέγγυα κοινωνία. Βασικοί πυλώνες της πρότασης των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ ήταν η ενσωμάτωση της αυτοδιαχείρισης στο νέο μοντέλο λειτουργίας και η οργανική συμμετοχή των κινημάτων και της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Για μία ΕΡΤ ακηδεμόνευτη, απεξαρτημένη από «άνωθεν» εντολές, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της. Παρά τα ωραία λόγια, η κυβέρνηση στάθηκε απέναντι και εχθρική στα προτάγματα της αυτοδιαχείρισης, του εργατικού και του κοινωνικού ελέγχου. Διαφωνήσαμε κάθετα με την τεχνοκρατική αντίληψη του υπουργείου και αντιπροτείναμε ένα κοινωνικό μοντέλο λειτουργίας. Όμως οι ιθύνοντες του υπουργείου, αποκομμένοι από τα κινήματα, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τη πρότασή μας που προέκυψε μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του αγώνα.
Πάση θυσία, όσες και όσοι κι αν είμαστε, θα συνεχίσουμε να δίνουμε φωνή στους αποκλεισμένους και στους αγωνιστές/στριες, ανεξάρτητα από τη στάση της εκάστοτε εξουσίας ή δοίκησης. Δεν θα «θάψουμε» κανέναν αγώνα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία ΕΡΤ ελεύθερη, στα χέρια των εργαζομένων και κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του κοινού αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Νιώθουμε υπερήφανοι για τον αγώνα μας. Αντίθετα, η κυβέρνηση και όσοι παθητικά και οπαδικά τη στηρίζουν θα πρέπει να προβληματιστούν καθώς «άδειασαν» με τη στάση τους τούς κοινωνικούς αγώνες.

Στέλιος Νικητόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: