Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Στο Μαξίμου έφθασαν εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνάντηση τεχνικών-Νίκου Παππά

Copy & Paste: http://news.in.gr
Αθήνα
Πανό στα κάγκελα της περίφραξης του Μεγάρου Μαξίμου, με σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις», ανήρτησαν το πρωί της Δευτέρας διαδηλωτές-δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα ιδιωτικά κανάλια Alpha, ANT1, Μακεδονία, Mega, Star, Σκάι και Epsilon, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της πεντάωρης στάσης εργασίας τους (10.00-15.00).
Στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Β. Σοφίας ο κύριος όγκος των εκατοντάδων συγκεντρωμένων εμποδίστηκε από κλούβες της Αστυνομίας, ωστόσο μερικές δεκάδες από αυτούς κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι το πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου ύψωσαν το πανό, προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και στη συνέχεια σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα.

20 φωτογραφίες
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλιας, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην είσοδο της Βουλής και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη συμβολή Ηρώδου Αττικού και Β. Σοφίας, ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Εκπρόσωποι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) συναντήθηκαν τελικά με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, το μεσημέρι.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παππάς είπε στους τεχνικούς ότι τώρα πραγματοποιείται η μετάβαση σε βιώσιμα τηλεοπτικά σχήματα, καθώς η μέχρι τώρα εικόνα ήταν τηλεοπτικά σχήματα με συνεχώς μειούμενες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξανόμενη υπερχρέωση.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι επέμειναν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αίτημα το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση, όπως τους ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας. Επίσης, πρότειναν τριμερή σύσκεψη μεταξύ ιδιοκτητών καναλιών -παλαιών και νέων-, εργαζομένων και κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: