Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ε, όχι και πρόεδρο κόμματος(Β.Πολύδωρας) για το ΕΣΡ!

Copy & Paste by  • October 29, 2016
Ορισμένα σημαντικά για Βύρωνα Πολύδωρα, πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ μας θυμίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης. Το πήραμε από τη σελίδα του στο fb
Ο Βύρων Πολύδωρας που προτείνεται για την θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι απολύτως ακατάλληλο πρόσωπο για την συγκεκριμένη θέση. Το ΕΣΡ καταγγέλλεται εδώ και χρόνια για τις ακραίες απαγορεύσεις και για παράλογα συντηρητικές αποφάσεις που έχουν οδηγήσει σε λογοκρισία και σε διεθνή κατακραυγή της χώρας.
Ιδίως σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, το ΕΣΡ έχει συγκεντρώσει το αρνητικό ρεκόρ, με επιβολή προστίμων για φιλιά ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, για παρουσία διεμφυλικού προσώπου σε ενημερωτική εκπομπή, για συνεχή απόρριψη του αιτήματος του Athens Pride για έγκριση του τηλεοπτικού σποτ του ως κοινωνικού μηνύματος.
Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ένας συντηρητικός πολιτικός, ο οποίος όταν βρέθηκε σε θέση ευθύνης έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για την στάση του ως προς την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Συγκεκριμένα, όταν ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης και είχε καταγγελθεί υπόθεση εξαφάνισης Πακιστανών είχε δηλώσει από βήματος Βουλής ότι οι Πακιστανοί έχουν ως συνήθεια να απάγονται μεταξύ τους.

Επιπλέον, ο Β.Π. δεν παρουσιάζει τα εχέγγυα πολιτικής ανεξαρτησιας, αφού είναι ο πρόεδρος του κόμματος “Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό”, του οποίου είναι ιδρυτής και το οποίο είχε κατέλθει στις Ευρωεκλογές του 2014 με τον ίδιο πρώτο υποψήφιο. Πρόκειται για μια επιλογή που θα πρέπει να απορριφθεί από όλα τα κόμματα, καθώς είναι τελείως αντίθετη στους στόχους που θέτει το Σύνταγμα και ο νόμος για τα πρόσωπα που στελεχώνουν το Ε.Σ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: