Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Διαψεύδει ο Λαφαζάνης: Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την κοπή χρήματος

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι ήταν εκείνος που ρώτησε Ρώσο τραπεζίτη αν μπορεί η Ρωσία να τυπώσει ξένο νόμισμα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως ανυπόστατο, υποβολιμαίο και τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε συνοδεύσει στις 18 Ιουνίου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ταξίδι του στη Ρωσία, όπου ήρθαν σε επαφή με κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους και οικονομικούς παράγοντες. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό από το Κρεμλίνο οι αντιπροσωπείες των δυο πλευρών συζήτησαν κοινά πρότζεκτ ενώ «δεν υπήρξαν αιτήματα για οικονομική βοήθεια» από την πλευρά της Ελλάδας. 
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στο περιθώριο μιας από τις συναντήσεις, ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ρώτησε σε χαλαρό τόνο τον Βλαντιμίρ Ντιμιτρίεφ, επικεφαλής της κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας: «Αλήθεια εσείς μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;». Ο τραπεζίτης φέρεται να απάντησε καταφατικά αλλά αμήχανα και ο Αλέξης Τσίπρας να ενοχλήθηκε, ωστόσο, το περιστατικό δεν θεωρήθηκε καν σημαντικό. 
Απαντώντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία. Μάλιστα κάνει λόγο για προβοκάτσιες και παγίδες που στήνουν κάποιοι και προειδοποιεί «να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν». Επιμένει πάντως στην άποψή του ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. 
Η δήλωση Λαφαζάνη
«Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφαντικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία.
Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.
Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ' όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. 
Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική.
Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρόμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας. 
Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: