Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Κύπρος: Εκβιάζουν τον Νίκο Αναστασιάδη να δεχθεί ποσοστό 32% στο εδαφικό χωρίς χάρτη

Copy & Paste: http://mignatiou.com
Σε δείπνο που παρέθεσαν τα ΗΕ παρακάθισαν
στο Μοντρέ της Ελβετίας 

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,
με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί,
καθώς και όλη η αντιπροσωπία,
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Με εκβιαστικό τρόπο η τουρκική πλευρά και τα Ηνωμένα Έθνη επιχειρούν να σύρουν τη Λευκωσία σε πολυμερή διάσκεψη με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, η οποία αν αποτύχει θα έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των κατεχομένων. Πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά να συμφωνηθεί ημερομηνία πραγματοποίησης πολυμερούς διάσκεψης εντός του Δεκεμβρίου. Αξιωματούχος είπε στην ιστοσελίδα μας: “Το λεωφορείο πάει χωρίς φρένα με βάση αυτά που ακούω”… 
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την 12η Δεκεμβρίου. Για να γίνει αυτό και να «διευκολυνθεί» η διαδικασία η τουρκική πλευρά υπόσχεται ότι θα καταθέσει χάρτη. Ο χάρτης αυτός, που έχει υποτίθεται ετοιμαστεί, προβλέπει ποσοστό 32% να παραμείνει υπό τον έλεγχο των Τούρκων. Είναι μία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ την οποία δεν μπορεί να δεχθεί ο κ. Αναστασιάδης. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η τουρκική πλευρά έχει υποδείξει ότι δεν προτίθεται να διαφοροποιήσει το ποσοστό αυτό παρά μόνο μερικώς. Αυτό δυσκολεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδεχθεί μια τέτοια φόρμουλα. Οι πιέσεις, πάντως, είναι έντονες και οι επόμενες ώρες αναμένονται δραματικές στο ελβετικό θέρετρο του Μοντ Πελεράν. 
Περαιτέρω, όπως πληροφορούμαστε, δίπλα στα Ηνωμένα Έθνη στο χορό των πιέσεων βρίσκονται και τρίτες χώρες, γνωστές για τη δράση τους στο Κυπριακό. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δεν θα δοθεί παράταση τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή. 
Ερωτηθείσα αν η συζήτηση επί των κριτηρίων για το εδαφικό θα συνεχιστεί στην Κύπρο, η ίδια πηγή σημείωσε πως αυτό θα γίνει γνωστό μετά την απογευματινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο ελβετικό θέρετρο. 
Εξάλλου στο ερώτημα αν θα υπάρξει κάποια κοινή δήλωση των ηγετών σήμερα, σημείωσε πως αυτό θα αποφασιστεί το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: