Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κάτω από το χιόνι θάφτηκε προσφυγικός καταυλισμός στον Όλυμπο. Αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο οι πρόσφυγες

Φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter ο Πολ Καρ
Copy & Paste: http://news.in.gr
Αθήνα
Αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο προσφυγικός καταυλισμός στην Πέτρα Ολύμπου θάφτηκε κάτω από το χιόνι και οι εθελοντές κάνουν έκκληση για βοήθεια. 
Ο Πολ Καρ, εθελοντής στον προσφυγικό καταυλισμό, ανήρτησε φωτογραφίες στο Twitter, γράφοντας «Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες στην Πέτρα».
Προβολή εικόνας στο Twitter



Εν τω μεταξύ, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες θα περάσουν τη νύχτα οι περίπου 200 πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές έξω από τον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. Ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα. 
Στη νεροποντή των περασμένων ημερών ήρθε να προστεθεί ο ισχυρός βοριάς με ριπές ανέμου που φτάνει τοπικά τα εννέα μποφόρ. 
Κι ενώ απαγορεύθηκε η κίνηση επιβατηγών πλοίων στο βόρειο Αιγαίο, οι πρόσφυγες προσπαθούν να προστατευτούν με τέντες που τους έδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τις οποίες προσθέτουν στις σκηνές στερεώνοντας τες με πέτρες. Κι αυτά κυριολεκτικά μέσα στα κύματα που φτάνουν στο επιθαλάσσιο τείχος του κάστρου της Χίου. 
Σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι άνθρωποι, μεταφέρθηκαν την Τετάρτη ξύλα στον καταυλισμό, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να ανάψουν φωτιά σε βαρέλια σκουπιδιών. 
«Δυστυχώς ο κ. υπουργός δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημά μας για μεταφορά των 200 αυτών ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόνοια για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, οτιδήποτε και να γίνει από την τοπική κοινωνία κινδυνεύει να εκληφθεί από την κυβέρνηση ως μόνιμη λύση. Αυτό έδειξε η εμπειρία από το παρελθόν, όταν ο Δήμος και η Περιφέρεια πρωτοστάτησαν στην προσπάθειά τους να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω της η κυβερνητική απουσία» δήλωσε ο δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: