Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συμπλοκές Σύρων - Αφγανών και τραυματίες στο λιμάνι του Πειραιά - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1:
Copy & Paste: http://www.enikos.gr ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά έχει ξεφύγει. Υπάρχουν συμπλοκές ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης να αναφέρει πως στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί, ήδη, τρία άτομα.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γιατί είπαμε παραιτήθηκε η Τρέμη από την ΕΣΗΕΑ;

Copy & Paste: http://info-war.gr
tremi-_olga-july-2013_vorini_314363962Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους να θέλει να παραιτηθεί κανείς από την ΕΣΗΕΑ. Υπάρχουν όμως δυο ελαφρώς σημαντικοί: Να αποφύγεις τυχόν πειθαρχικό έλεγχο και να μην χρειάζεται να καταθέτεις πόθεν έσχες.
Ίσως το παρακάτω ρεπορτάζ του mediatvnews να εξηγεί κάποια πράγματα. Μπορεί βέβαια και όχι. Αυτά παθαίνεις όμως αν δηλώνεις δημοσιογράφος (ενώ στην πραγματικότητα είσαι απλώς μεγαλοστέλεχος μιντιακού οργανισμού) και υποβάλεις την παραίτησή σου αφήνοντας αιχμές περί στοχοποίησής σου αλλά χωρίς ουσιαστική αιτιολογία.

Πάλι αναβρασμός στο Mega, καταβάλλεται το 50% των αποδοχών. Έχουν ίδιο "λογιστήριο" με τον ΔΟΛ;

Copy & Paste: http://anasigrotisi.blogspot.gr 
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr
Υπόσχεση για το άλλο 50% στις 11 Απριλίου, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες
- Ανακοινώθηκε το μεσημέρι από τον Καψή
Μετά από τόσες διαπραγματεύσεις, τόσες συζητήσεις και φυσικά την πλάτη που έβαλαν οι εργαζόμενοι πριν από μερικούς μήνες βοηθώντας πρώτοι για να επιτευχθεί η πολυπόθητη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο Μεγάλο Κανάλι, αποδεχόμενοι τη μείωση των μισθών τους, ήρθε η στιγμή που η διοίκηση του Mega τους ανακοίνωσε πως αύριο ή μεθαύριο θα καταβληθεί μόλις το 50% των αποδοχών τους.

H πίκρα της Ολγας

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Την πίκραναν πολύ την Ολγα Τρέμη οι συνάδελφοί της δημοσιογράφοι στο κτίριο της Ακαδημίας 20 και αποφάσισε να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της.
Σε επιστολή που έστειλε η τηλεπαρουσιάστρια το πρωί της Τετάρτης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα στον πρόεδρο Στ. Νικολόπουλο, αφού ευχαριστεί την Ένωση Συντακτών για την τιμή να είναι μέλος της εδώ και τρεις δεκαετίες, προσθέτει πως το τελευταίο διάστημα εισπράττει εχθρική συμπεριφορά που μόνο με όρους «στοχοποίησης» μπορεί να εξηγηθεί. 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, υποβάλλει την παραίτησή της από την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με.. πληροφορίες η Όλγα Τρέμη οδηγήθηκε στην παραίτηση λόγω της εκκρεμούσας δίωξης στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για παραβίαση της δεοντολογίας σχετικά με τη στάση της στο δημοψήφισμα (προπαγάνδιζε το «Ναι»), θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είχε λήξει καθώς είχε μπει στο αρχείο η σχετική απόφαση από την εισαγγελία.

Η δακτυλοσκόπηση του Λεωνίδα Μπόμπολα

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Συνελήφθη το πρωί σήμερα ο Λεωνίδας Μπόμπολας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών αρχών. O επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας Helector συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Εφετών. Ο Λ. Μπόμπολας οδηγήθηκε και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα (δακτυλοσκόπηση) και τον φωτογράφισαν (ανφάς και προφίλ).

Ποιοι δεν θέλουν απόφαση Πειθαρχικού (της ΕΣΗΕΑ) για τους “9″ της TV που προπαγάνδιζαν το “Ναι”;

Copy & Paste by  • 
ant1Μαθαίνουμε πως έχουν βάλει “δετούς και λυμένους” για να εμποδιστεί η έκδοση απόφασης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη δίωξη εναντίον των “9″ δημοσιογράφων της TV που παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της παραβίασης δεοντολογίας την εβδομάδα προ του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το ΟΧΙ το Καλοκαίρι του 2015.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο που διέξαγε αναλυτική έρευνα των όσων ακούστηκαν και προβλήθηκαν εκείνη την κρίσιμη εβδομάδα, είχε στα χέρια του εκτός από το υλικό των δελτίων και ενημερωτικών εκπομπών, περί τις 300 επώνυμες καταγγελίες πολιτών. Όπως θα θυμάστε ήταν η περίοδος που χιλιάδες κόσμου έβγαιναν από το μετρό του Συντάγματος με το σύνθημα “Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι” στο στόμα τους.

ΕΣΗΕΑ: Εκκαθαρίσεις στα δημόσια ΜΜΕ με πρόσχημα την ανεργία

29.03.2016 21:39
Η τρίτη διαδοχική δήλωση, που από την εργοδοσία στα δημόσια ΜΜΕ, καλούνται να υπογράψουν εντός μηνός οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΡΤ και την ΓΓΕΕ, μόνο σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν δείχνει.
Η απαίτηση να προσκομίσουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα ΜΜΕ την όποια σύμβαση άλλης απασχόλησής τους, ως προϋπόθεση να εξεταστεί αίτημά τους για άδεια συνέχισης της παράλληλης απασχόλησης, σημαίνει:

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Τουρκία οι οικογένειες διπλωματών και στρατιωτικών

Copy & Paste: http://www.enikos.gr
Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Τουρκία οι οικογένειες διπλωματών και στρατιωτικών
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο έδωσαν εντολή να αποχωρήσουν από τη νότια Τουρκία οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών, εξαιτίας απειλής για τρομοκρατική επίθεση.
Οι οικογένειες των επιτελικών στελεχών του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και σε δύο ακόμη τοποθεσίες θα πρέπει να αποχωρήσουν, σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε.

Ο Μπόμπολας που δεν πληρώνει, η ΕΣΗΕΑ που τον κοιτάζει…

Copy & Paste by  • 
Εθνος-2-2016ΠληρωμέςΣχεδόν πριν δυο μήνες, στις αρχές Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του “Έθνους” του κ. Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη και στο Mega και σε πλειάδα άλλων εταιρειών μουσικής, εκτυπώσεων και παραγωγής, διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις μισθών. Στο “Έθνος” και “Ημερησία” ανέβηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ληφθεί απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις. Μετά από αυτή την απόφαση, στο ΔΣ της Ένωσης κατατέθηκε η “δέσμευση” της διοίκησης του “Έθνους”. Ότι δηλαδή θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι δυο φορές το μήνα και θα παρουσιαστεί χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των καθυστερούμενων από τον Δεκέμβριο του 2015, μισθών. Όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαν και οι εργαζόμενοι.
Κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία πληρωμή. Βρισκόμαστε στο τέλος του Μαρτίου και οι εργαζόμενοι έλαβαν έναντι(!) του μισθού τους του περασμένου Δεκεμβρίου.

Έληξε η αεροπειρατεία - «Ψυχικά ασταθής ο δράστης». Αεροπειρατεία

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Έληξε, ευτυχώς, αναίμακτα, λίγο πριν τις 15:00, η αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρκακας. Ο δράστης συνελήφθη. «Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο (εσωτερική πτήση) στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κύπρος: Σύγχυση με την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Egyptair. Πολύωρο θρίλερ στη Λάρνακα

Copy & Paste: http://news.in.gr
Λάρνακα, Κύπρος
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αεροσκάφος της Egyptair, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Τα κίνητρα του 59χρονου δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ζητεί την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.
Παρέδωσε μάλιστα και τετρασέλιδη επιστολή με τα αιτήματά του στις Αρχές της Κύπρου.

9 φωτογραφίες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σάλος από τις δηλώσεις Μπαλαούρα - Τι λέει το Μαξίμου

Copy & Paste: http://www.newsit.gr
Σάλος από τις δηλώσεις Μπαλαούρα - Τι λέει το ΜαξίμουΣάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα στα Παραπολιτικά 90,1 ο οποίος συνειδητά είπε ότι δεν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, όταν ρωτήθηκε από το Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα της ονομασίας.
Η κυβέρνηση προς το παρόν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr απαντά ότι «Είναι γνωστή και εκπεφρασμένη η θέση της!»
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Φιντέλ: Αδελφέ μου, Ομπάμα δεν έχουμε ανάγκη τα δώρα της αυτοκρατορίας. Η απάντηση

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Λίγες μόλις ημέρες μετά από την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα, ο πρώην ηγέτης αποφάσισε να τοποθετηθεί. Το μήνυμά του, απλό, η Κούβα δεν έχει ανάγκη «τα δώρα της αυτοκρατορίας» των ΗΠΑ. 
Είναι προφανές ότι ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει αλλάξει θέσεις για την Αμερική και το ρόλο της. Απέφυγε βέβαια να τοποθετηθεί δημόσια πριν την επίσκεψη του Ομπάμα στην χώρα, απέφυγε, όμως και να τον συναντήσει.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Gramna, που τιτλοφορείται «Αδελφέ Ομπάμα», ο Φιντέλ Κάστρο αναφέρει: 

"Ανατροπή τώρα! Για τι; Με ποιους; Πως;"-Εκδήλωση ΛΑ.Ε με ομιλητή τον Π. Λαφαζάνη. Τετάρτη 7:30 μ.μ. Δ.Θ. Κερατσινίου "Α. Σαμαράκης"

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Μπόμπολα και Λώλο - Οι διαδρομές των μιζών από Ελλάδα σε Κύπρο και οι μοιρασιές

Copy & Paste: http://www.newsit.com.cy
- Οι Μπόμπολας και Λώλος τοποθετήθηκαν στο στοπ λιστ και καταζητούνται
- Πώς στήθηκε η "φάμπρικα" με τις μίζες και τα άτυπα δάνεια από την Ελλάδα
- Και σε αυτή την υπόθεση άμεση η εμπλοκή Σ. Βέργα και Ευτ. Μαλληκίδη
- Τα μεγαλοστελέχη της Helector, Κοκότσης, Γιαννακόπουλος, Μπακλέρ και Κατρής έλυσαν την σιωπή τους
- Κατρής: Σε καμία περίπτωση καμία απόφαση δεν ελήφθη αν δεν ήταν εν γνώση του Λ. Μπόμπολα
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η ανακριτική ομάδα τις έρευνες της για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων Κόσιης, σύμφωνα με την Αστυνομία, και ήδη για την υπόθεση οι ανακριτικές αρχές προχωρούν στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον του επικεφαλής του Ελλαδικού Ομίλου Λεωνίδα Μπόμπολα και του επίσης Ελλαδίτη Θεοφάνη Λώλου, Διευθυντή της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN. Οι Μπόμπολας και Λώλος τοποθετήθηκαν στο στοπ λιστ και καταζητούνται.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πειραιάς: Έκκληση από το Ιατρείο της πύλης Ε1 για διερμηνείς και οδηγούς για εσωτερική μεταφορά παιδιών

Copy & Paste: http://www.ert.gr
Πειραιάς: Έκκληση από το Ιατρείο της πύλης Ε1 για διερμηνείς και οδηγούς για εσωτερική μεταφορά παιδιώνΈκκληση απευθύνουν οι αλληλέγγυοι εθελοντές του Ιατρείου της πύλης Ε1 στον Πειραιά για διερμηνείς και οδηγούς που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην εσωτερική μεταφορά παιδιών.
Στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά πέντε χιλιάδες πρόσφυγες. Οι μισοί περίπου από αυτούς είναι παιδιά. Για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών έχουν αναπτυχθεί ιατρεία στην πύλη Ε1, στην πέτρινη αποθήκη και στην πύλη Ε2. Δεν διαθέτουν όλα τα ιατρεία παιδίατρο σε 24ωρη βάση, έτσι δημιουργείται συχνά η ανάγκη ένα παιδί που φιλοξενείται στην Ε1 να μεταφερθεί στην Ε2 για να εξεταστεί από παιδίατρο. Οι αποστάσεις μεταξύ των ιατρείων είναι μεγάλες.

Η Λαϊκή Ενότητα για τη δήλωση του Μάρδα

Copy & Paste: http://www.enikos.gr
Η Λαϊκή Ενότητα για τη δήλωση του ΜάρδαΤη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων ώστε όσοι μπορούν να επενδύσουν στη χώρα, σχολίασε με ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Οι κυνικές δηλώσεις Μάρδα, για τους επενδυτές πρόσφυγες, δείχνουν το κοινωνικά αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα.
Οι δηλώσεις Μάρδα, στον Skai και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, για την ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής σε πρόσφυγες που επενδύουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, αναδεικνύουν ένα απολύτως απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεπερνάει κάθε όριο νεοφιλελεύθερης αγριότητας και αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ανάλογα με του “πουγγί” τους.

Μακελειό σε επίθεση καμικάζι στη Λαχώρη, παιδιά και γυναίκες τα θύματα. Στο αίμα βάφτηκε το Πάσχα των καθολικών

Copy & Paste: http://news.in.gr
Μακελειό σε επίθεση καμικάζι στη Λαχώρη, παιδιά και γυναίκες τα θύματα
Κορίτσι προσεύχεται σε εκκλησία στη Λαχώρη
ανήμερα του Πάσχα των καθολικών.
Οι χριστιανοί πιστεύεται ότι ήταν ο στόχος της επίθεσης.

(Φωτογραφία: Associated Press)
Λαχώρη, Πακιστάν
Τουλάχιστον 44 νεκροί και περισσότεροι από 90 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας σε πάρκο στη Λαχώρη του Πακιστάν. 
Οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος καθώς πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο πάρκο βρίσκονταν πολλές οικογένειες χριστιανών για τη γιορτή του Πάσχα των καθολικών, που θεωρείται πως ίσως ήταν και ο στόχος. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης.
Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Gulshan-e-Iqbal, δίπλα στην πύλη εξόδου και λίγα μέτρα μακριά από κούνιες παιδικής χαράς.

Μάρδας: Έλλειμμα έμπνευσης, πλεόνασμα ταξικής σκατοψυχίας

Copy & Paste: http://info-war.gr
83282313D546C91E43D66559CA0FEC79 (1)Το ποσό των 250.000 που ανέφερε ο Μάρδας, για να προσφέρει ειδικό καθεστώς στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, δεν είναι τυχαίο. Στηρίζεται σε παλαιότερο νόμο (δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως -Αρ. Φύλλου 90, 18/4/2013) ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε ξένους που προβαίνουν σε επένδυση σε ελληνικά ακίνητα ύψους 250.000 ευρώ και άνω να λάβουν άδεια διαμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους.
Ο σχετικός νόμος είχε ελαφρώς φωτογραφικά χαρακτηριστικά αφού απυθευνόταν σε εύπορους Κινέζους. Το ελληνικό κράτος δηλαδή πουλάει από το 2013 βίζες σε πλούσιους αλλοδαπούς. Το πρόβλημα της απόφασης είναι ότι ποτέ δεν λειτούργησε.

ΜΑΡΔΑΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ''ΠΟΥΓΓΙ'' ΤΟΥΣ!!!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Κυρ. 27/3/16 - 14:25)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΫΛΟΚ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ  
''Η δουλειά μας είναι να βρίσκουμε επενδύσεις'', δήλωσε κυνικά στην τηλεόραση του Skai και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Και συνέχισε απτόητος: ''σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε σε μία καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και θέλουν να επενδύσουν στη χώρα''.  
Και ο άθλιος Μάρδας, για να μην αφήσει περιθώριο αντιμετώπισης των όσων ξεστόμισε, πρόσθεσε, με μια λογική πλήρους αναισθησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα ''εάν υπάρχουν κάποιοι πρόσφυγες που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής''!!!  

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

''Το ράσο δεν αρκεί να δώσεις μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας;'', απαντά η αρχιεπισκοπή σε όσους (και ιεράρχες) επέκριναν τον Ιερώνυμο για την παρουσία του χωρίς εγκόλπιο στους πρόσφυγες του Πειραιά

Copy & Paste: http://www.romfea.gr
Αρχιεπισκοπή Αθηνών: ''Το ράσο δεν αρκεί να δώσεις μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας;''
apostoloi-45Με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος "επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο" στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε "να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων", διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 
 - Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΖΒΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!- ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΕΑ*

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Παρ. 25/3/16 – 13:30)
Ένα μάθημα Ιστορίας (και όχι μόνο), μας δίνουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Καρέα, με ένα βίντεο που έφτιαξαν και παρουσίασαν στη γιορτή τους για την Επανάσταση του 1821.
Δεν είναι μόνο τα εξαιρετικά κείμενα που διάλεξαν, με τη βοήθεια και των καθηγητών τους, για τον πραγματικό χαρακτήρα της Επανάστασης.
Δεν είναι μόνο ο τρόπος που εντοπίζουν και προβάλλουν τις αναλογίες του τότε με το τώρα.
Δεν είναι μόνο η επιλογή των εικόνων που κάνουν εντυπωσιακό αυτό το ολιγόλεπτο ταξίδι μέσα στο χρόνο, των σχεδόν διακοσίων ετών.
Δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή μουσική επένδυση, με ένα τραγούδι («Ζβάρα»), ενός νεανικού συγκροτήματος (Villagers of Ioannina), κράμα παραδοσιακών ρυθμών, σύγχρονης μουσικής, με εξεγερτικό πνεύμα.
Εξάλλου, αν υπάρχει ένας λόγος για να γιορτάζουμε αυτή την επέτειο, είναι η υπενθύμιση ότι αυτό το εξεγερτικό πνεύμα διαπερνά την Ιστορία του ελληνικού λαού σαν «κόκκινη κλωστή», συνδέοντας τη μια με την άλλη γενιά.
Συγχαρητήρια παιδιά, σας ευχαριστούμε!

Έτσι μου είπαν να σας τα πω

Τραγούδι απο την ταινία "ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ" σε στίχους και μουσική Νίκου Καλογερόπουλου. Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

"Να' τανε το 21"- Γιώργος Νταλάρας/Απαγορευμένη έκδοση 1969

Να `τανε το `21 - 1969
Στίχοι:  Σώτια Τσώτου
Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
να `τανε το 21 να `ρθει μια στιγμή

Να περνάω καβαλάρης στο πλατύ τ’ αλώνι
και με τον Κολοκοτρώνη να `πινα κρασί

Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ’ άστρα
μια Τουρκοπούλα αγκαλιά

"Άλμα στην ελευθερία". Το πρωτοσέλιδο της εφ. "δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Ο Πάπας έπλυνε και φίλησε πόδια δώδεκα προσφύγων

Copy & Paste: http://www.romfea.gr
1275832Δώδεκα πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν σε κέντρο υποδοχής των αιτούντων άσυλο κοντά στην Ρώμη, επελέγησαν για να συμμετάσχουν στην σημερινή τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των καθολικών.
pope podiaΠρόκειται, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, για «ένα συγκεκριμένος μήνυμα υπέρ της υποδοχής των προσφύγων, το οποίο ο Φραγκίσκος επιθυμεί να στείλει σε όλους τους καθολικούς πιστούς».
Ο ποντίφικας γονάτισε και να έπλυνε τα πόδια, όπως ορίζει η τελετουργία, σε άνδρες πρόσφυγες, αλλά και σε γυναίκες, ανατρέποντας την παγιωμένη συνήθεια που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο εκάστοτε πάπας.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

HRW: Η ΕΕ υπεύθυνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων στον Πειραιά. Εφιαλτική εικόνα

Copy & Paste: http://news.in.gr
HRW: Η ΕΕ υπεύθυνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων στον Πειραιά
Εικόνα από τον Πειραιά (Φωτογραφία: Eurokinissi)
Αθήνα
Την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί υπεύθυνη για «την ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στο λιμάνι του Πειραιά» το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), σε σημερινή του ανακοίνωση, λέγοντας πως η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων «συντελείται με τη σφραγίδα των ηγετών της ΕΕ».
Κλιμάκιο του Παρατηρητηρίου επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά από τις 8 έως τις 22 Μαρτίου και πήρε συνεντεύξεις από αιτούντες άσυλο και μετανάστες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, υπάρχουν γυναίκες που κοιμούνται με τα παιδιά τους αγκαλιά, από φόβο μήπως τα απαγάγουν, τα ντους και οι τουαλέτες δεν επαρκούν, οι άνθρωποι κοιμούνται σε σκηνές, στο δρόμο ή ό ένας δίπλα στον άλλο στους χώρους του λιμανιού.

ΕΣΗΕΑ: “Έφυγε” η Μαριλένα Φράγκου

24.03.2016 16:24
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της νεότατης συναδέλφου Ελένης – Μαρίας (Μαριλένας) Φράγκου, η οποία «έφυγε» χθες από τη ζωή, νικημένη από σπάνια ασθένεια, σε ηλικία μόλις 36 ετών.
Η Μαριλένα Φράγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και άρχισε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στη δημοσιογραφία το 2003, από το «TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ».
Στη συνέχεια, το 2004, εργάστηκε στο «MEGA» και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Κατόπιν, συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά και από το 2007 έως το κλείσιμο του σταθμού, στον «902 TV», απασχολούμενη στο εργατικό, το ελεύθερο και το ναυτιλιακό ρεπορτάζ.

Πλαστή η εικόνα της δήθεν παρουσιάστριας της ΕΡΤ με μαντίλα (video)

Copy & Paste: http://www.typologies.gr
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
ερτ-δελτιο-ειδησεων ΑΡΑΒΙΚΑΣε καμπάνια δυσφήμισης της ΕΡΤ μέσω συγκεκριμένων “πρωτοβουλιών” στα social media. Επιχειρώντας να σκορπίσουν ρατσιστικό μίσος στην κοινωνία εμφανίζουν μια γυναίκα με μαντίλα να εκφωνεί το δελτίο ειδήσεων στην Αραβική γλώσσα για τους πρόσφυγες, όταν είναι γνωστό πως το παρουσιάζει ο Ουαλίντ Ελιάς.
ΜΑΝΤΙΛΑ ΕΡΤΠαραμένει άγνωστο ακόμη γιατί η ΕΡΤ δεν έχει κινηθεί νομικά  σε βάρος των “εμπνευστών” της πλαστής είδησης και γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση από την αρμόδια Αρχή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δ.Αμνηστία: Η ΕΕ εγκατέλειψε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (VIDEO)

Copy & Paste: http://info-war.gr
Δείτε το νέο video της Διεθνούς Αμνηστίας για την παράνομη και απάνθρωπη στάση της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες

Αποχωρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα από τα hotspots σε Λέσβο και Σάμο

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με τα hotspots στη Λέσβο και τη Σάμο σταματούν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Οι δραστηριότητες τις οποίες διακόπτουν είναι η μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα και η λειτουργία των ιατρικών κλινικών στο εσωτερικό τους. Ωστόσο, η ανθρωπιστική οργάνωση θα συνεχίσει να παρέχει τις δραστηριότητες διάσωσης και της επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως και το πρόγραμμα παροχής ψυχολογικών πρώτων βοηθειών για τους επιζώντες των ναυαγίων στη Λέρο και το Αγαθονήσι.

Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Γλέζος

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Ο Μανώλης Γλέζος, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μεταφέρθηκε με αδιαθεσία στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και ήδη είναι αισθάνεται καλύτερα. Μάλιστα οι γιατροί εκτιμούν πως αύριο θα είναι σε θέση να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Επτά σημεία που πρέπει να θυμόμαστε για τον ISIS

Copy & Paste: http://info-war.gr Από το FB του Παναγιώτη Σωτήρη*
βέλγιο αστυνομίαΠάμε πάλι για να μη ξεχνάμε και μην ξεχνιόμαστε
– Οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Συρία εκτός των άλλων για να ξεφύγουν από το ISIS και την καταστροφή που φέρνει
– Το ISIS είναι μια οργάνωση με κρατική υπόσταση, με μεγάλους πόρους και εξοπλισμό. Το να πιστεύεις ότι μια τέτοια οργάνωση θα έστελνε τους μαχητές από το Αιγαίο με κίνδυνο να πνιγούν, να συλληφθούν κ.λ.π. είναι απλώς ηλίθιο.
– Το ISIS δεν χρειάζεται να στέλνει μαχητές στην Ευρώπη. Έχει μαχητές στην Ευρώπη, γιατί δυστυχώς έχει κάνει τη μεγαλύτερη στρατολόγηση ξένων εθελοντών από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Τετ. 23/3/16 - 11:20)
ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΕ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
Ξεκάθαρη είναι πλέον η οργή των 12.000 εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη, οι οποίοι πλέον ξεσπούν ακόμα και στους ανθρώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που μέχρι χθες ήταν ο μοναδικός "συμπαραστάτης" τους μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στον υπαίθριο καταυλισμό.
---000_eidomeniΗ έκρυθμη κατάσταση, μετά τον αυτοπυρπολισμό δυο ατόμων, προκάλεσε το φόβο στις ΜΚΟ, ώστε πολλά από τα μέλη τους να φύγουν. Ήδη οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», η πρώτη ΜΚΟ που έφτασε στην περιοχή, εγκατέλειψε χθες για πρώτη φορά τον καταυλισμό των προσφύγων. «Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιστρέψουμε στην Ειδομένη. Εάν η κατάσταση είναι ομαλή, θα παραμείνουμε στο σημείο», λέει μέλος των ΓΧΣ.