Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Νέα στάση εργασίας στον Τ/Σ Mega από τις 18.00 έως τις 22.00


30.06.2016 17:53
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com», από τις 18.00 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2016.

Η ΕΣΗΕΑ "καρφώνει" την Μ. Κατσίμη ότι αλλοιώνει την πραγματικότητα και εγκαλεί την efsyn.gr για μονομερή πληροφόρηση

Μονομερής πληροφόρηση από την efsyn.gr
30.06.2016 17:40
Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια της οποίας αναγνώσθηκε και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2015.
Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 το βράδυ στις 00:35 παρελήφθη στο mail της ΕΣΗΕΑ επιστολή της κ. Μαριλένας Κατσίμη, για επισημάνσεις της έκθεσης.
Η κ. Κατσίμη, όμως, δεν παρέστη στη Γενική Συνέλευση, όπου θα μπορούσε να διαβάσει την επιστολή της.

Κάλεσμα της ΛΑ.Ε σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Ιουλίου για την πρώτη επέτειο του περήφανου "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα

Copy & Paste: http://www.ertopen.com
ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 
ΤΟ«ΟΧΙ» ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Κάλεσμα της ΛΑ.Ε σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Ιουλίου για την πρώτη επέτειο του περήφανου "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμαΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί , την Τρίτη 5 Ιουλίου, πρώτη επέτειο του μεγάλου και περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στα μνημόνια κατά το περσινό δημοψήφισμα, σε πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα καταλήξει στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν συνδικάτα.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7 μμ από την Ομόνοια 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Copy & Paste: http://iskra.gr (Πεμ. 30/6/16 – 08:06)
ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ COSCO – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Με πραξικοπηματική – αντισυνταγματική κατεπείγουσα διαδικασία ψηφίζεται σε μια μέρα (!) στη Βουλή η ατιμωτική και νεοαποικιακή σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco.
Στο μεταξύ κυβέρνηση και Cosco παίζουν μεταξύ τους αποπροσανατολιστικά παιχνίδια εντάσεων προκειμένου να αποκομίσουν και να διευκολύνουν να περάσει όσο πιο ανώδυνα η επαίσχυντη συμφωνία που παραδίδει τον Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα και το κινέζικο εμπόριο, λαθρεμπόριο και κερδοσκοπία.
---000_olp-limani-peiraiaΣυγκεκριμένα η Cosco με επιστολή της στη κυβέρνηση μιλάει για διάσταση μεταξύ κυρωτικού νόμου και συμφωνίας με την κυβέρνηση, τον ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ, πράγμα, που όπως λέει προκαλεί μείζον θέμα και από την άλλη ο εξωνημένος Θ. Δρίτσας απαντά ότι θα λάβει υπόψη του την επιστολή, καταδεικνύοντας έτσι ότι η ένταση είναι μάλλον ελεγχόμενη, αν όχι διατεταγμένη.
Το μόνο που ξέρει καλά αυτή η κυβέρνηση είναι να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα. Χοντρά ψέματα, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια!

Απλήρωτοι από το ETV οι συνεργάτες της Κορομηλά

Copy & Paste: http://www.typologies.gr
Απλήρωτοι παραμένουν όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες του “BRAVO,” καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός ETV  δεν τους έχει καταβάλει τις αμοινές τουυς. παρά την απόφασή του να διακόψει τη μετάδοση της εκπομπής της Ρούλας Κορομηλά.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Νέα στάση εργασίας στον Τ/Σ Mega αύριο 6 έως 10 το πρωί

29.06.2016 13:10
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com», από τις 06.00 έως τις 10.00 της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2016.

Πρόκειται για το 3ο ή το 4ο πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ; Η χθεσινή κορύφωση

ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
Πρώτο πραξικόπημα σε βάρος της ψήφου των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ στις 2 Απριλίου 2015, όταν αναιρώντας την βούληση τους (που εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την Πόπη Χριστοδουλίδου με 644 ψήφους/ΕΣΗΕΑ και δεύτερο τον Γιάννη Αγγέλη με 575 ψήφους/ΕΣΗΕΑ) η γνωστή συμμαχία των "6" εξέλεγε πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ τον Ευάγγελο Τάτση/ΕΠΗΕΑ). Γιατί; 
Δεύτερο πραξικόπημα σε βάρος της ψήφου των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ στις 14 Οκτωβρίου 2015, όταν στην Γ.Σ. αναιρώντας -και πάλι- την βούληση τους, ο νέος πρόεδρος κάνοντας τον ...Κινέζο (σαν τον Α. Τσίπρα που πετάει για Κίνα την 5η Ιουλίου, ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ) "πέρναγε" τον ισολογισμό και απολογισμό με το "έτσι θέλω" και ...αποχωρώντας!
ΙΔΟΥ:

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΟΜΙΛΙΑ A' ANTIΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ 28.6.2016 (VIDEO)

Ομιλία του α' αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τσαλαπάτη,, κατά την σημερινή 28/6/2016) "καταργηθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Τάτση.

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΝΤΕΛΕΖΟΥ (μέλους δ.σ.) 28.6.2016 (VIDEO)

Ομιλία του μέλους δ.σ. ΕΔΟΕΑΠ, Κώστα Ντελέζου,, κατά την σημερινή (28/6/2016) "καταργηθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Τάτση.

Επίπληξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο από το Α'βάθμιο Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ για το "ξεκατίνιασμα" με τη Ραχήλ Μακρή (VIDEO)

28.06.2016 10:37
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Α.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Απόφαση υπ’ αριθμ. 9/2016
Περίληψη:
Ο συν. Ανδρέας Παπαδόπουλος, με ψήφους 3 έναντι 2 κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ύστερα από έγκληση της κυρίας Ραχήλ Μακρή. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.
Ποινή: Με ψήφους 3 έναντι 2 επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.
================

Κήρυξη νέας στάσης εργασίας στον Τ/Σ Mega

Αποτέλεσμα εικόνας για mega απεργια
28.06.2016 15:42
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com», από τις 18.00 έως τις 22.00 της Τετάρτης, 29 Ιουνίου 2016.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου του μηνός Απριλίου και τις αποδοχές του μηνός Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΑΓΓΕΛΗ (μέλους δ.σ.) 28.6.2016 (VIDEO)

Ομιλία του μέλους δ.σ. ΕΔΟΕΑΠ, Γιάννη Αγγέλη, κατά την σημερινή (28/6/2016) "καταργηθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Τάτση.

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΟΜΙΛΙΑ Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ (μέλους δ.σ.) 28.6.2016 (VIDEO)

Ομιλία του μέλους δ.σ. ΕΔΟΕΑΠ, Πόπης Χριστοδουλίδου,, κατά την σημερινή (28/6/2016) "καταργηθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Τάτση.

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΟΜΙΛΙΑ Γ.Γ. ΕΣΗΕΑ 28.6.2016 (VIDEO)

Ομιλία της γ.γ. της ΕΣΗΕΑ, Νανάς Νταουντάκη, κατά την σημερινή (28/6/2016) "καταργηθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Τάτση.

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ 28.6.2016 (VIDEO)


Ομιλία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτη Νικολόπουλου, κατά την σημερινή "(28/6/2016) "καταργηθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Τάτση.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ & ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 28.6.2016 (VIDEO)

Τρίτη28 Ιουνίου 2016
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 
ΜΕΤΟΧΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
Την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία των ασφαλιστικών μας ταμείων, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ (Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) επέλεξε να τραπεί σε φυγή, αφού προηγουμένως απέκλεισε όχι μόνο την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση, αλλά ακόμη και την απλή διαδικασία καταγραφής των παρόντων.
Οι 875 παρόντες στη Συνέλευση – Συγκέντρωση και όσοι εμποδίστηκαν να υπογράψουν, καταγγέλλουμε το πραξικόπημα της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που μόνο στόχο είχε να εμποδίσει την κριτική για την απραξία τους μπροστά στην απειλούμενη καταστροφή.
Ζητάμε από τα Σωματεία μας να δώσουν τη μάχη πολιτικά, συνδικαλιστικά και αγωνιστικά. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Μ΄ένα πραξικόπημα, όπως ξέρουν, κατήργησαν τη Γ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ!

Copy & Paste by mediatvnews • 
Προφανώς ορισμένοι ανέμεναν πως δεν κατέβαινε κόσμος στη γ.σ του ΕΔΟΕΑΠ, όπως στην ΕΣΗΕΑ.
Έτσι μία-μιάμιση ώρα μετά την ώρα προσέλευσης κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί περί τις 750 υπογραφές, με όριο τις 1.000 για να αρχίσει η συνέλευση, ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ με πραξικοπηματικό τρόπο “τελείωσαν” τη διαδικασία. Έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους να μην δέχονται υπογραφές, μάζεψαν το τραπεζάκι, τα μπογαλάκια τους και εγκατέλειψαν την αίθουσα!
Άφησαν πίσω τους γύρω στους 700 ανθρώπους συν όσοι συνέχισαν στο μεταξύ να έρχονται για να υπογράψουν, να συζητήσουν για το μέλλον του ασφαλιστικού οργανισμού. Οι ίδιοι, πρωταγωνιστές στο πραξικόπημα της περυσινής χρονιάς, ελεγχόμενοι από την ΕΠΗΕΑ και δημοσιογράφοι της παράταξης των Ενωμένων δημοσιογράφων, έγιναν πρωταγωνιστές και στο πραξικόπημα κατάργησης της γ.σ. Ο πρόεδρος Ε. Τάτσης, ο γενικός γραμματέας Ν. Καρούτζος και τα μέλη της πλειοψηφίας στο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ. Εγκατέλειψαν το πεδίο της συνέλευσης, έχοντας προστατέψει τα “κρυφά” σχέδια τους για το μέλλον του οργανισμού. Τέτοια ύβρις στο εκλογικό σώμα δεν έχει ξαναγίνει.

Σε 3ο πραξικόπημα προχώρησε σήμερα το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ διαλύοντας τη σημερινή Γ.Σ.- ΨΗΦΙΣΜΑ

Τρίτη28 Ιουνίου 2016
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 
ΜΕΤΟΧΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
Φωτό από την σημερινή "ματαιωθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ
Την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία των ασφαλιστικών μας ταμείων, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ (Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) επέλεξε να τραπεί σε φυγή, αφού προηγουμένως απέκλεισε όχι μόνο την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση, αλλά ακόμη και την απλή διαδικασία καταγραφής των παρόντων.
Φωτό από την σημερινή "ματαιωθείσα" Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ
Οι 875 παρόντες στη Συνέλευση – Συγκέντρωση και όσοι εμποδίστηκαν να υπογράψουν, καταγγέλλουμε το πραξικόπημα της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που μόνο στόχο είχε να εμποδίσει την κριτική για την απραξία τους μπροστά στην απειλούμενη καταστροφή.
Ζητάμε από τα Σωματεία μας να δώσουν τη μάχη πολιτικά, συνδικαλιστικά και αγωνιστικά. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
ατον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης   
β) την διατήρηση του πόρου, την επέκταση στο Διαδίκτυο και τη διασφάλισή του με νομοθετική ρύθμιση 
γ) τη διατήρηση του ΕΔΟΕΑΠ ως ανεξάρτητουαυτοδιοικούμενου ταμείου για εργαζόμενους, άνεργουςκαι συνταξιούχους στα ΜΜΕ και λέμε ΟΧΙ στην μετατροπή του σε επαγγελματικό ταμείο για λίγους
δ) την υπογραφή ΣΣΕ

Η Συνέλευση-Συγκέντρωση ζητά να ερευνηθεί από επιτροπή των Σωματείων η απώλεια εσόδων αγγελιοσήμου, που φωτογραφίζεται στην έκθεση της «PRUDENTIAL» του 2014.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Συλλογικότητα εργαζομένων ΕΡΤ3: «Συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχετε»

Copy & Paste: http://info-war.gr
Τσίπρας
Σε ένα επετειακό Διοικητικό Συμβούλιο (8/6), για τον ένα χρόνο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, σύσσωμη η ηγεσία της διαβεβαίωνε περήφανη πως θεμελίωσε την επιχείρηση, σε ένα νέο διαφορετικό πλαίσιο από την παλιά ΕΡΤ. Την επόμενη μέρα λογοκρίνονταν στην ΕΡΤ1 ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, που αφορούσε τη δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές (ακριβώς όπως γίνονταν και στην παλιά ΕΡΤ). Πριν μερικές μέρες σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 δεν αναφέρονταν καθόλου οι σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών, σε κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό. Σε ένα άλλο ρεπορτάζ για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Φίλκεραμ, και τους πλειστηριασμούς των χώρων του εργοστασίου, αποσιωπούνταν τελείως ο αγώνας της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ. Ακόμα πιο χαρακτηριστική, η ενημερωτική ανυπαρξία του πολύχρονου αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της Coca-Cola που ούτε σε τηλεοπτικό σποτάκι δεν τολμιέται να αναφερθεί. Μήπως όμως όλες αυτές οι διαψεύσεις των λεγομένων της ηγεσίας ήταν μεμονωμένα γεγονότα, που χαλάνε την συνολική εικόνα μιας όντως “άλλης λειτουργίας”;

Στη σκιά Κατρούγκαλου-εργοδοτών η γ.σ του ΕΔΟΕΑΠ αύριο

Copy & Paste by  • 
edoeap syneleyshΗ πλέον κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι στο ξεν.Royal Olympic. Πρακτικά θα είναι η τελευταία γενική συνέλευση του ασφαλιστικού οργανισμού υπό την παρούσα δομή και οργανωτική του αυτοτέλεια ως Ν.Π.Ι.Δ. Κι αυτό γιατί από την 1η Αυγούστου παύει οριστικά η εισροή του εσόδου από το αγγελιόσημο το οποίο αποτελούσε την εργοδοτική εισφορά. Ο ΕΔΟΕΑΠ μένει στον αέρα, μόνο με το 3% των δικών του ασφαλισμένων και χωρίς οι εργοδότες να πληρώνουν(θεσμικά) τίποτε. Η κυβέρνηση θέλει να καλύψει το κενό αυτό, με τον Γ. Κατρούγκαλο να έχει ρίξει ήδη το μπαλάκι σε εργοδότες και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Οι τύποι περί Τύπου πήγαν περίπατο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

27.06.2016 18:54
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τα πρωτοφανή γεγονότα, που συνέβησαν σήμερα από αστυνομικούς, σε βάρος των δημοσιογράφων μέσα στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, με την ανοχή της Έδρας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι που καλύπτουν την δίκη, αντιμετωπίστηκαν σκαιότατα από αστυνομικούς εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, όταν θέλησαν να προσεγγίσουν την έδρα για να εκθέσουν στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.

ΕΣΗΕΑ: Όλοι αύριο στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

27.06.2016 16:56
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα αύριο Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες, που εργάζονται σε όλα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.
Μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο κρίσιμο σημείο, που καλούνται να συνεχίσουν τους αγώνες για τη διατήρηση της αυτονομίας των ταμείων τους, τη διασφάλιση των πόρων τους και τη βιωσιμότητά τους.
Η μαζική παρουσία όλων των συναδέλφων στην αυριανή Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη. Τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι η σημαντικότερη κατάκτηση του Κλάδου. Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ, μαζί με τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, είναι αδιαπραγμάτευτα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ελληνική TV: Πόσο πιο πάτο άραγε και πόσο πιο μπόχα;

ΥΠΟγράφει ο 
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
Συνεργάστηκα με τη Ρούλα Κορομηλά πριν από 11 χρόνια (το 2005) στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «ΟΛΕ» που παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Το οφείλω, δε, (πραγματικά το οφείλω γιατί ήμουν εκτός εργασίας μετά την παραίτησή μου από το ALΤER) στον καλό συνάδελφο Θέμη Μάλλη (συνοδοιπόρο -κάποτε- στο πειραϊκό ρεπορτάζ).
Άλλες εποχές…
Είχα ακούσει τα χειρότερα από συναδέλφους (και πρώην συνεργάτες της) και συνεχίζω να ακούω.  Ποτέ, όμως, δεν επηρεάστηκα από τις γνώμες ή τις απόψεις των άλλων.
Ήταν 6 Γενάρη, απόγευμα των Θεοφανείων, όταν κλείστηκε το ραντεβού στις τότε εγκαταστάσεις του καναλιού στον Ταύρο.
Αν και επαγγελματίας δημοσιογράφος (από το 1992) το τηλεοπτικό μέγεθος και η πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία της κ. Κορομηλά (μαζί με όσα είχα ακούσει) με έκαναν να νοιώθω αμήχανα κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Άνοιξαν οι εργασίες της ιδρυτικής πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας το απόγευμα στο ΣΕΦ, για την οριστική διαμόρφωση πολιτικής απόφασης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με την ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Mιλώντας στην έναρξη των εργασιών της ιδρυτικής πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΛΑΕ o Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι «Είμαστε η μόνη παράταξη που αμφισβητούμε πειστικά τη μνημονιακή κανονικότητα και τον ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό μονόδρομο», που αντιπροσωπεύουν από κοινού και με ενιαία πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, η ΝΔ του Μητσοτάκη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη της Γεννηματά, το Ποτάμι του Θεοδωράκη, η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη και οι ΑΝΕΛ του Καμένου.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Χριστιανοί LGBT προς Πατριάρχες: Ανοίξτε την αγκαλιά σας στους ομοφυλόφιλους. Ανοιχτή επιστολή στη Σύνοδο

Copy & Paste: http://news.in.gr
Χριστιανοί LGBT προς Πατριάρχες: Ανοίξτε την αγκαλιά σας στους ομοφυλόφιλουςΧανιά
Ανοιχτή επιστολή προς τους Ορθόδοξους προκαθημένους, με την οποία τους καλούν να ασχοληθούν με τα προβλήματα των γκέι απέστειλαν τα μέλη του Χριστιανικού Πανευρωπαϊκού Χριστιανικού Φόρουμ των LGBT (που αποτελείται απο λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλους και τρανσέξουαλ).
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Προς το Συμβούλιο της Αγίας και Μεγάλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο 2016 στην Κρήτη.
» Αγιότατοι, Μακαριώτατοι και Σεβασμιότατοι, Αγαπητοί Πατέρες, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, αγαπητοί εκπρόσωποι του Μεγάλου και Αγίου Συμβουλίου,
» Το Πανευρωπαϊκό Χριστιανικό LGBT Φόρουμ είναι μία πλατφόρμα χριστιανικών οργανώσεων των λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ατόμων. Είναι μία ένωση με περισσότερες από σαράντα (40) οργανώσεις από όλη την Ευρώπη που αντιπροσωπεύουν έξι χιλιάδες (6.000) LGBT χριστιανούς.
» Το Πανευρωπαϊκό Χριστιανικό LGBT Φόρουμ θα ήθελε να επιστήσει την σημασία και την αναγκαιότητα να ακουστεί η φωνή του μέσα από την ευκαιρία που παρουσιάζεται, στην συνάντηση του Μεγάλου Αγίου Συμβουλίου της Μεγάλης Ορθοδόξου Εκκλησίας, ένα γεγονός ιστορικής σημασίας.
» Θα θέλαμε να ακουστεί η φωνή μας προς τους ηγέτες της Ορθοδόξου Εκκλησίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέλφια μας οι LGBT πιστοί, μία υπόθεση που πρέπει να μας αφορά όλους.
» Δεν είμαστε έξω από την Εκκλησία, αλλά μέσα σε αυτήν.

Λευκή πετσέτα έριξαν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ. Μυστικές διαβουλεύσεις Ψυχάρη με τους εκπροσώπους

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr - από το enimerosi24.gr
Οι τεχνικοί στο ΒΗΜΑ FM προχώρησαν γρήγορα στις νομικές εκείνες κινήσεις που διασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντα τους και τα οφειλόμενα σε αυτούς με την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά και ταυτόχρονα τη δέσμευση της περιουσίας του σταθμού. Αντίθετα οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος είχαν γενικά παθητική στάση στα όσα αρνητικά συνέβαιναν εκεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η παθητικότητα να εκφράζεται και από τους εκπροσώπους τους στην ΕΣΗΕΑ, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται κι αυτή σε ανάλογη κατάσταση γενικά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στον κλάδο.
Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η συνεδρίαση της Τετάρτης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με αντικείμενο τις.. 
εξελίξεις σε ΔΟΛ και Πήγασο. Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στον Πήγασο ζήτησαν επιτακτικά την άμεση λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις και σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η χθεσινή 24ωρη απεργία στα έντυπα του ομίλου.

Συνεχίζονται οι 4ωρες στάσεις εργασίας στον Τ/Σ Mega

24.06.2016 11:46
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέων κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό«MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» ως εξής:
·      Από τις 12.00 έως τις 16.00 του Σαββάτου, 25 Ιουνίου 2016
·      Από τις 18.00 έως τις 22.00 της Κυριακής, 26 Ιουνίου 2016
·      Από τις 06.00 έως τις 10.00 της Δευτέρας, 27 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ BREXIT!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Παρ. 24/6/2016 - 06.50, 9:30)
TO BREXIT ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Δραματικές εξελίξεις και ολονύκτιο θρίλερ στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. με τα μέχρι στιγμής καταμετρημένα αποτελέσματα να διαψεύδουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδιναν ισχυρό προβάδισμα στο Bremain και αλλαγή κλίματος μετά την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ.
Στις 6.40 το πρωί τρία μεγάλα δίκτυα, το BBC το ITV και το SkyNews προέβλεψαν ότι το Brexit «κλείδωσε». Το BBC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Βρετανία έλαβε τις αποφάσεις της και προβλέπει ότι το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι 52% υπέρ της αποχώρησης.
Αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News προέβλεψε στις 6:10 το πρωί ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων.
Δραματική πρόβλεψη και από την JP Μοrgan στις 5:55 το πρωί ώρα Ελλάδας. Το Brexit μοιάζει πλέον το πιθανότερο σενάριο προέβλεψαν οι αναλυτές της.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σε κίνδυνο φτώχειας το 35,7% των Ελλήνων, υψηλή και η παιδική φτώχεια. Παρά τη μικρή μείωση, υποφέρουν 4 εκατ.

Copy & Paste: http://news.in.gr
Σε κίνδυνο φτώχειας το 35,7% των Ελλήνων, υψηλή και η παιδική φτώχειαΑθήνα
Το 35,7% του πληθυσμού της Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ (για το 2015 με βάση τα εισοδήματα του 2014), ποσοστό που παραμένει ανησυχητικά υψηλό παρά τη μικρή μείωση που παρουσιάζει έναντι του προηγούμενου έτους. 
Σοκαριστικό είναι και το ποσοστό παιδικής φτώχειας 26,6% που βαίνει μάλιστα αυξανόμενο. 
Το 18,7% του πληθυσμού διαβιοί σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο. 
Οι συνθήκες που βιώνουν σχεδόν 4 εκατ. άνθρωποι γίνονται καλύτερα αντιληπτές αν ληφθεί υπόψη ότι το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται σε ετήσιο εισόδημα 9.475 ευρώ (περίπου 790 ευρώ μηνιαίως), για τετραμελή οικογένεια. 

ΑΝΔΡΕΑΣ (Κάννες 1995): Το οργισμένο & προφητικό "κύκνειο άσμα" του για Ε.Ε. (video ΕΡΤ 23.6.1996)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ LAMBROS PAPAXENAKIS
"Κάποτε λέμε και ΟΧΙ, όχι πάντοτε, καταπίνουμε και μερικά, αλλά κάποτε λέμε ΟΧΙ" 
Στο συγκεκριμένο video της ΕΡΤ (που προβλήθηκε την ημέρα του θανάτου του σε εθνικό δίκτυο) παρακολουθούμε την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΑΝΔΡΕΑ, μετά τη ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ της Ε.Ε. στις Κάννες ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 27 Ιουνίου 1995, σε δημοσιογραφική επιμέλεια της ΑΘΗΝΑΣ ΡΑΠΙΤΟΥ.

Απόψε "ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Άη Γιάννη". "Η σούστα πήγαινε μπροστά" Δημήτρης Μητροπάνος (video)

Ο Κλήδονας είναι ένα έθιμο με καταγωγή στην αρχαία εποχή, που επικρατούσε η “κληδόνα”. Κληδόνα σημαίνει πράξεις ή λέξεις τυχαίες και ασυνάρτητες, που ακούγονταν κατά τη διάρκεια μαντικών τελετών και στις οποίες αποδίδονταν προφητική σημασία. Στη νεοελληνική αντίληψη το έθιμο αυτό εξελίχθηκε σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα ιεροτελεστία, περισώζοντας τους ερωτικούς χρησμούς. Ο Κλήδονας ζωντανεύει τη μέρα του Αη-Γιαννιού, στις 24 Ιουνίου, που συμπίπτει με τη θερινή τροπή του ήλιου.

Νέες στάσεις εργασίας στον Τ/Σ MEGA. Χωρίς ενημέρωση μέχρι αύριο στις 10 π.μ.

 23.06.2016 12:37
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέων κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» ως εξής:
·      Από τις 18.00 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2016
·      Από τις 06.00 έως τις 10.00 της Παρασκευής, 24 Ιουνίου 2016

Κορομηλά: Να ποιοι «έκοψαν» το Bravo. Απλήρωτοι παραμένουν οι συνεργάτες της εκπομπής

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Φουρθιώτης, Βρυώνης, Τόλη
«Την ώρα που Κορομηλά και Φουρθιώτης πετάνε σπόντες ο ενας στον άλλο μέσω social media, οι συνεργάτες του κομμένου "Bravo" -μονιμοι και εξωτερικοι- παραμένουν απλήρωτοι χωρίς κανείς να τους ενημερώσει για το τι θα γίνει με τα χρήματά τους!» Αυτά αναφέρονται σε mail που μας έστειλε συνεργάτης της εκπομπής «Bravo» ενώ την ίδια ώρα η παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά με μία επιστολή προς τα ΜΜΕ, δίνει τη δική της απάντηση για όσα συνέβησαν σχετικά με τη συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό "Εψιλον". Στην επιστολή η Κορομηλά υποδεικνύει τους υπαιτίους της διακοπής της εκπομπής της αναφέροντας χαρακτηριστικά:
(...) Τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη μετάβαση τη δική μου, των συνεργατών και.. συντελεστών και όλων των καλεσμένων της εκπομπής στην Σύρο που αποτελούσε επιθυμία του σταθμού, την Δευτέρα στις 20-6-2016 με κάλεσε ο κ. Φίλιππος Βρυώνης μαζί με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη και την κα Πολίνα Τόλη και επιχείρησαν αυθαίρετα, αιφνιδιαστικά και μονομερώς να μου επιβάλουν ως συμπαρουσιαστή τον κ. Μένιο Φουρθιώτη με ύφος επιτακτικό και απειλητικό. Δεν ήταν δυνατόν να υποκύψω σε de facto καταστάσεις που δεν προβλέπονταν ούτε συμβατικά και με μείωναν ως επαγγελματία και ως άνθρωπο και στη δικαιολογημένη απολύτως άρνησή μου που την κοινοποίησα και μέσω email του πληρεξουσίου δικηγόρου μου στον Τ/Σ Εψιλον(...)
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 23/6/1996 (αρχειακό video ΕΡΤ)



ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Το πρωινό της 23ης Ιουνίου 1996 οι Έλληνες ξύπνησαν ακούγοντας από τα ΜΜΕ τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.  Ενός αδιαμφισβήτητα ιστορικού πολιτικού ηγέτη,διεθνούς βεληνεκούς. που σφράγισε με τις ιδέες και τα έργα του την πορεία αυτού του τόπου, κάνοντας τους Έλληνες να νοιώθουν υπερήφανοι για αυτό που είναι, καταργώντας τις ανισότητες που τους ταλαιπώρησαν για δεκαετίες ανάλογα με την πολιτική ιδεολογία τους.

24ωρη απεργία στον όμιλο “ΠΗΓΑΣΟΣ”

22.06.2016 21:16
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)
                                                                                 Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αντιμέτωπα με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, καθώς και την καταπάτηση κάθε συμφωνίας και δέσμευσης των υπευθύνων της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 4 μ.μ. της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2016 έως τις 4 μ.μ. της Παρασκευής, 24 Ιουνίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» και στις ιστοσελίδες “ethnos.gr”, “imerisia.gr” και“sentragoal.gr”, ιδιοκτησίας της.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

22/6/2016
Σε εξέλιξη είναι η μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ η οποία θα πάρει Πανελλαδικό χαρακτήρα το επόμενο χρονικό διάστημα, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η πρωτοφανής και προκλητική μεταχείριση του εφοπλιστικού κεφαλαίου από όλες έως τώρα τις κυβερνήσεις της χώρας την μεταπολεμική περίοδο.
Το σκανδαλώδες καθεστώς που οικοδομήθηκε την περίοδο αυτή συνιστά ένα διαρκές πολιτικό – κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο παρά τις προσπάθειες του αγωνιστικού ταξικού Ναυτεργατικού κινήματος, των δυνάμεων της αριστεράς αλλά και ανεξάρτητων αγωνιστών δημοσιογράφων, δεν στάθηκε δυνατόν να αποκαλυφθεί λόγω των ισχυρών προσβάσεων και διασυνδέσεων των εφοπλιστών στα ΜΜΕ, στο ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα αλλά και την ισχυρή επιρροή που διαχρονικά διατηρούσαν στα συνδικάτα των Ναυτεργατών αλλά και στην ΠΝΟ, την οποία ασφυκτικά ελέγχουν, προστατεύουν και ποδηγετούν.
Είναι αυτό το μοντέλο που τα άθλια βαποράκια της παραπληροφόρησης επί δεκαετίες, με το αζημίωτο, προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως επίτευγμα της «δαιμόνιας επιχειρηματικής ικανότητας των ελλήνων εφοπλιστών».
Παράλληλα αυτά τα ίδια διαπλεκόμενα ΜΜΕ με το εφοπλιστικό κεφάλαιο καταβάλουν καθημερινή προσπάθεια να το αγιοποιήσουν παρουσιάζοντας το άσπρο – μαύρο σχετικά με τον ρόλο και κυρίως την συνεισφορά τους στην χώρα, στην οικονομία και την κοινωνία.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ Γ.Σ. ΕΣΗΕΑ: 11π.μ. Hotel "Royal Olympic"

afisaGS23062016

Στάση εργασίας αύριο από τις 11.00 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ στο ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC”

22.06.2016 14:51
Συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, στις 11 π.μ., στο Ξενοδοχείο “ROYALOLYMPIC” (Αθανασίου Διάκου 28), θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, με όσα μέλη κι αν είναι παρόντα.
Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όλων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. όλων των δημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής (στις εφημερίδες, στην ιδιωτική και δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γ.Γ. Ενημέρωσης – Γ.Γ. Επικοινωνίας και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες). 
Συνάδελφοι, όλοι την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 στις 11.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο “ROYALOLYMPIC”.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΩΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

                                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΕΤΙΤΑ προς ΑΝΤ1: "Θα μιλήσουμε με άλλους τρόπους. Τους γνωρίζετε ήδη καλά."

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2016                                                      αρ. πρωτ: 2273
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ Τ/Σ ΑΝΤ1
Συνάδελφοι!
Πέρασε περίπου ένας χρόνος από την ημέρα που ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 απέλυσε μαζικά 29 τεχνικούς.  Μετά από πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις η Διοίκηση του σταθμού δεσμεύθηκε για την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων και έτσι οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν.  Δυστυχώς όμως, από τους 29 απολυμένους οι 19 επαναπροσλήφθηκαν. Από τους υπόλοιπους 10, οι 6 συνάδελφοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ακολουθώντας την νομική οδό με πλήρη στήριξη της Ένωσής μας και μόνο με προϋποθέσεις επιστρέφουν  στην εργασία τους.  Οι υπόλοιποι  4 συνάδελφοι περιμένουν μέχρι σήμερα την επαναπρόσληψή τους.  Μας είναι αδιανόητη η μέχρι τώρα άρνηση του σταθμού να ολοκληρώσει την συμφωνία την στιγμή μάλιστα που γνώστης είναι και ο ιδιοκτήτης του σταθμού κ. Μίνωας Κυριακού που με προσωπική του παρέμβαση δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.