Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Συνάδελφε καλό κουράγιο... είπε ο Χαρίτος στον Γκιοκάν Ντουρμούς, πρόεδρο της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων

Copy & Paste: http://nonews-news.blogspot.gr
Πολύ καλός ο Χαρίτος. Σε δύσκολες συνεντεύξεις και από τουρκικό έδαφος, έβαλε τα ερωτήματα που έπρεπε να τεθούν ενώ στο... κλείσιμο της συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Γκιοκάν Ντουρμούς (πρόεδρο της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων) ευχήθηκε καλό κουράγιο. 
Ο Ντουρμούς μίλησε για τα προβλήματα της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Για την παρεμπόδιση των δημοσιογράφων στην άσκηση των καθηκόντων τους, για ιδιοκτήτες των media που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης, καθώς εναρμονίζονται με τα δικά τους, για τις ανισότητες στη διανομή του χρόνου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα. Όπως είπε για το ΝΑΙ δόθηκαν 630 ώρες, ενώ για το ΟΧΙ μόνο 60. 
Για τα προβλήματα που έχουν οι δημοσιογράφοι ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Τουρκία μίλησε και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου. Είπε πως είναι 20 χρόνια στην Τουρκία και κάθε χρόνο ζει με τον φόβο αν της ανανεωθεί η άδεια, η κίτρινη κάρτα που έχουν οι ξένοι ανταποκριτές. Μια αγωνία που την έχουν και οι άλλοι συνάδελφοί της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: