Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πρόστιμα επέβαλε το ΕΣΡ στα κανάλια για το τρόπο μετάδοσης του δημοψηφίσματος

Copy & paste: http://tvxs.gr 
Το ΕΣΡ επέβαλε κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο παρουσίασης του «Όχι» και του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν με πλειοψηφία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αθ. Κουτρομάνο, τον αντιπρόεδρο Ροδόλφο Μορώνη και τα μέλη Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βασίλη Καραποστόλη και Νίκο Κιάο. από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Γιώργος Πλειός Μειοψήφησαν, ζητώντας την κύρωση της «απλής σύστασης» τα μέλη του ΕΣΡ Γ. Σαρειδάκης, Λ. Μήτρου και Π. Διαμαντάκου.
Στον Σκάι επεβλήθησαν τρεις κυρώσεις, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ για ισάριθμες παραβιάσει της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας:
- κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα,  κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για ανισομέρεια των δύο πλευρών στις συζητήσεις που διοργάνωσε ο σταθμός και κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για ανισομέρεια στην παρουσίαση των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΟΧΙ και του ΝΑΙ.
Στο Mega επεβλήθη κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για επαναλαμβανόμενη προβολή δήλωσης του οικονομολόγου καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη, ο οποίος περιέγραφε τι θα  υποστεί η χώρα εάν πλειοψηφήσει το ΟΧΙ.
Στον ΑΝΤ-1 επεβλήθη κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για μετάδοση πολιτικής εκπομπής στο απαγορευμένο διάστημα του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα.
Στο Έψιλον επεβλήθη κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για μετάδοση πολιτικής εκπομπής στο απαγορευμένο διάστημα του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: