Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε φρένο στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών, να αγωνιστούμε για ζωή και δουλιά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Το πακέτο μέτρων που μπαίνει προς ψήφιση στη Βουλή, αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα αντίμετρα που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία, αφού στοχεύουν στην άμεση ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, όχι των εργαζόμενων. Η ανάπτυξη τους αφορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.Ιδιαίτερα για τον Κλάδο μας βιώνουμε καθημερινά την ανεργία, την απληρωσιά, το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας που είναι πιά καθεστώς, με τους εργαζόμενους στον ΠΗΓΑΣΟ, το ΔΟΛ και το ΜΕΓΚΑ να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Οι εργαζόμενοι του ίντερνετ και των παραγωγών, μιά ζωή βιώνουν εντατικοποίηση, μισή δουλιά, μισή επισφαλή και ανασφάλιστη αμοιβή, μισή ζωή. Στους εργαζόμενους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, που όταν προχωρήσει η “αδειοδότηση” θα φέρει εκτεταμένη ανεργία και παραπέρα τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων.
Στον ΕΔΟΕΑΠ, όπου το χτεσινό και σημερινό “αριστεροδέξιο” -αμφισβητούμενο- προεδρείο του, μαζί με αυτά των Ενώσεων- προεξάρχοντος του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ- σφίγγουν τη θηλιά που ετοίμασαν κυβέρνηση και εργοδότες, προετοιμάζοντας το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων μας σε περίθαλψη, επικούρηση, εφ΄άπαξ, μέχρι τη “μοιραία” μετεξέλιξη του σε Επαγγελματικό Ταμείο.
Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που προπαγανδίζουν.
Ανάπτυξη αμύθητων κερδών για τους λίγους, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα και αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο «της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Απαιτούμε καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Αυτά είναι τα μέτρα τους:
Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις. Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο.
Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο.
Καταργούν την Κυριακή αργία!
Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 10% των ανέργων. Προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζουν νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις των πρώην ΔΕΚΟ, τα τιμολόγια θα αυξηθούν δραματικά, μειώνοντας ακόμα πιό πολύ το εργατικό-λαϊκό εισόδημα.
Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση. Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες στις Ενώσεις μας, που με την επιτηδευμένα “αμήχανη” στάση τους αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο της εργοδοσίας.
Καλούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας της ΠΗΓΑΣΟΣ, του ΔΟΛ, του ΜΕΓΚΑ, να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων συμμετέχοντας με τα δικά τους ιδιαίτερα αιτήματα, με τα δικά του πανώ και συνθήματα.
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Κλάδου την Τρίτη στις 12.00 στην ΕΣΗΕΑ.
Συνεχίζουμε, συμβάλλοντας στην επιτυχία των συλλαλητηρίων των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17/5, με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγκος στις 9.30 π.μ., καθώς και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 18/5 ώρα 19.00 στην Ομόνοια.



ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: