Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Eισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις κατά Παπαδήμου-Στουρνάρα. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Copy & Paste: http://news.in.gr
Eισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις κατά Παπαδήμου-ΣτουρνάραΑθήνα
Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε ο Eισαγγελέας υπηρεσίας σχετικά με σχόλια και απειλές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την επίθεση στον Λ.Παπαδήμο.
Αιχμή τα όσα έγραψε δημοσιογράφος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ. 
Η παρέμβαση έγινε έπειτα από καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με σχόλια και διαδικτυακές απειλές, και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, σε σχόλιό του με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, έγραψε:
«Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και σχημάτισε δικογραφία, την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση, που θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έγραψε στο Facebook ότι συνελήφθη, όμως δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο από την Αστυνομία.
Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας, για αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.
Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του Γιώργου Φιλιππάκη, Γιάγκος Λαμπίρης, υποστηρίζει ότι «ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη.
» Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει». 
Πολάκης υπέρ Φιλιππάκη
Στο πλευρό του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατηγόρησε Δικαιοσύνη και κόμματα για υπερβολική αντίδραση:
«Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου» έγραψε στο Facebook και συμπλήρωσε: «κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)».
» Κάθε μέρα κάποιο τρόλ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κάνεις μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η Δικαιοσύνη.
» Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες;» καταλήγει ειρωνικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: