Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τον λυπήθηκαν τον Λιάγκα... (στο Β'βάθμιο Π.Σ. ΕΣΗΕΑ)

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Πειθαρχικά ελεγκτέος είχε κριθεί ο Γιώργος Λιάγκας ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ επειδή συμμετείχε και συμμετέχει στην διαφήμιση τυριών Dirollο.
Η συμμετοχή του Γ. Λιάγκα σε διαφήμιση, παρότι ο ίδιος έχει ελεγχθεί ξανά για την ίδια παράβαση, είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του  Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «…Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς». Στον Λιάγκα τότε είχε επιβληθεί η ποινή της προσωρινής διαγραφής 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ (διαβάστε ΕΔΩ).
Μετά την έφεση του τηλεπαρουσιαστή ήρθε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό και μείωσε την ποινή.. «αναγνωρίζοντας και κατανοώντας τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον κλάδο, λόγω της οικονομικής κρίσης και της διεύρυνσης ανεργίας». Ετσι με ψήφους 3 έναντι 2, αποφάσισε προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε τη διατήρηση της πρωτοβάθμιας ποινής, δηλαδή της προσωρινής διαγραφής 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: