Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή: Ψηφοδέλτιο μάχης σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Copy & Paste: http://prin.gr
Εκλογές διεξάγονται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 7-8 Ιουνίου, για τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) και το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Η αναμέτρηση διεξάγεται σε ένα «τοξικό» κλίμα σε επίπεδο πληροφόρησης, σε περιβάλλον έντονων ανακατατάξεων στην επιχειρηματική διαπλοκή στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά και αναταράξεων σε μια σειρά «μαγαζιά» του κλάδου, όπως είναι ο «Πήγασος» του Μπόμπολα, ο ΔΟΛ του Μαρινάκη, η «Real» του Χατζηνικολάου και άλλα.
Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή σε αυτές τις εκλογές το σύστημα εξουσίας κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και εργοδοτών, παρά τις επιμέρους αντιθέσεις τους, έχουν θέσει ως στόχο «το τσάκισμα και των ύστατων στοιχείων συλλογικής διεκδίκησης και δράσης» στον κλάδο. «Σε αυτήν ακριβώς την πράξη εντάσσεται η προσπάθεια για την ολοκληρωτική κατάληψη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ (όπως και του ΕΔΟΕΑΠ και των άλλων Ενώσεων) από τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς «στρατούς».
Έτσι ώστε να σιγήσει κάθε ενοχλητική φωνή διαμαρτυρίας και αγώνα, να κλείσει κάθε δίαυλος αποκάλυψης των βρόμικων μεθοδεύσεών τους», τονίζεται στη διακήρυξη. Απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση, η Πρωτοβουλία καταθέτει ένα ψηφοδέλτιο μάχης και όχι εντυπωσιασμού. Με ξεκάθαρες θέσεις, συγκεκριμένες προτάσεις και ένα πλαίσιο αγώνα που μπορεί να αποτελέσει τον καμβά της συσπείρωσης των πιο αγωνιστικών τμημάτων του κλάδου και της συγκρότησης ενός πόλου αγώνα, ενός μετώπου αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής.
Άλλωστε, το σχήμα έχει μακρά πορεία στον κλάδο και συγκροτείται από αγωνιστές με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και αρκετούς ανεξάρτητους, ενώ συμμετέχει και σε ένα πανελλαδικό δίκτυο με αντίστοιχα σχήματα και συναδέλφους. Πρόκειται δε για μια εικόνα που δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανενός είδους «ατομική επιλογή», όπως συνέβη με την περίπτωση του (γνωστού…) Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος καπηλεύτηκε την έδρα που διασφάλισε η Πρωτοβουλία στο ΔΣ στις εκλογές του 2015, όταν είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρωτοβουλία καλεί τους συναδέλφους να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία (Ακαδημίας 20, από τις 8 το πρωί) και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της, το οποίο απαρτίζεται (αλφαβητικά) από τους εξής: Γιάννη Αγγέλη, Τάσο Αναστασιάδη, Μάκη Γεωργιάδη, Παναγιώτη Δρίβα, Γιάννη Ελαφρό, Γεράσιμο Ζώτο, Γιάννη Καπαγερίδη, ΓεράσιμοςΛιβιτσάνο, Μωυσή Λίτση, Λήδα Μοσχονά (μόνο ΠΟΕΣΥ), Νάσο Μπράτσο, Λάμπρο Παπαξενάκη (μόνο ΠΟΕΣΥ), Ματίνα Παπαχριστούδη, Γιώργο Παυλόπουλο, Θανάση Σκαμνάκη, Σοφία Στυλιανού, Αφροδίτη Τζιαντζή, Μαρία Τσώλη, Δημήτρη Χαροντάκη, Τάσο Χατζηγεωργίου, Γιώργο Χατζηδημητρίου και Πόπη Χριστοδουλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: