Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Media-άρχες, οι πιο, πολλαπλώς, ωφελούμενοι εργοδότες από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Copy & Paste by  • 
Είναι πρωτοφανές. 18.000 και πλέον ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ για υγεία-επικούριση βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα επειδή οι εργοδότες στα media αλλά και το κράτος δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για αυτούς, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους. Το ταμείο, κόσμημα κάποτε σε ότι αφορά σε παροχές υγείας, βρίσκεται στο παραπέντε λουκέτου επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν φροντίζει να επιβάλλει δια νόμου ασφαλιστικές εισφορές για τους εργοδότες. Επειδή δεν προχωρά σε θεσμική ρύθμιση για τη συμμετοχή του κράτους-με ειδικό πόρο- για το ταμείο ασφάλισης. Είναι εξοργιστικό ότι στο ταμείο των 18.000 και πλέον ασφαλισμένων ανήκουν …εργοδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι. Κι όμως ούτε κιχ δεν ακούγεται για την κατάρρευση του ταμείου των ΜΜΕ.
Επί ενάμιση χρόνο τώρα οι εργοδότες media-άρχες καρπώνονται κανονικά το 20% του αγγελιοσήμου που προοριζόταν ως εργοδοτική εισφορά για τους ασφαλισμένους στα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει μέσω των φιλικά προσκείμενων κυβερνητικών συνδικαλιστών σε ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΠΗΕΑ ότι δήθεν θα βρεθεί λύση.
Ενάμιση χρόνο τώρα για να φθάσουμε στο σημείο μια πάρεδρος του Ελεγκτικού συνεδρίου να κόψει το δάνειο του ΕΦΚΑ 10 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ, επειδή ο οργανισμός δεν αποδέχθηκε να βάλει ενέχυρο περιουσιακά στοιχεία. Έδωσε και υποτίθεται πως ο ΕΦΚΑ αποδέχθηκε τις οφειλές μεγάλων οργανισμών, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, και διαφημιστικές εταιρείες προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Σε ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.
Η συμπαιγνία εργοδοτών-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταδεικνύεται και από τη σημερινή στάση της υπουργού Εργασίας κυρίας Αχτσιόγλου η οποία σε αντίθεση με όσα δήλωνε την προηγούμενη μόλις εβδομάδα, δηλώνει τώρα πως ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να δεχθεί εγγυήσεις τα χρέη από μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις!
Τόση κοροϊδία. Το αποτελέσμα είναι να φαίνεται πως οι Τσίπρας, Παππάς, Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους media-άρχες αυτού του τόπου. Τους έχουν δωρίσει εδώ κα ενάμιση χρόνο τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία ασφάλισης! Εκατομμύρια ευρώ δηλαδή. Και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, στελέχη καναλιών και εφημερίδων δεν έχουν βγάλει κίχ στα Μέσα τους.
Μαθαίνουμε πως την ύστατη ώρα, γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί από όλους τους δημοσιογράφους βουλευτές-και ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ- όλων των κομμάτων, τροπολογία που θα ξεκλειδώνει τη χορήγηση δανείου από τον ΕΦΚΑ στο ταμείο των ΜΜΕ. Αλλά κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέτρο. Το ταμείο των ΜΜΕ δεν επιζεί με δάνειο, απαιτείται θεσμική παρέμβαση για εργοδοτικές εισφορές και συμμετοχή του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: